12 kapcsolaterősítő kérdés - csalad.hu
CSALAD.HU
Ahol otthon vagy!

12 kapcsolaterősítő kérdés

Clerget-Tasi Barbara
2019. aug. 7. 5:30
Párkapcsolat

A hosszútávú párkapcsolat nem magától működik, tennünk kell azért, hogy a másik mindig érezze, mennyire értékes a számunkra. Az alábbi kérdések segítenek abban, hogy egy kis nosztalgiával és odafigyeléssel felfedezzük újra, mi mindenért szerettünk egymásba.

Menjünk el egy kellemes, csendes helyre, vagy szervezzünk meg egy otthoni romantikus vacsorát kettesben, ahol feltehetjük egymásnak az alábbi kérdéseket. Fontos, hogy mindkét fél őszintén válaszoljon mindenre! Ha közben újabb kérdések merülnek fel, vagy túlságosan érzékeny témákat érintünk, esetleg fájó emlékek is újra terítékre kerülnek, akkor se szakítsuk félbe a beszélgetést! Hallgassuk meg egymást, próbáljuk megérteni a másikat, akkor is, ha nem értünk egyet vele. Ez nem jelenti azt, hogy ne működhetne jól a kapcsolat, vagy, hogy már nem érdemes küzdeni egymásért.

A kapcsolatokon sokat segít, ha látjuk, honnan is indultunk, mi mindenen lehetne javítani. Amikor visszautazunk az időben, és felidézzük a megismerkedésünk pillanatát, újra átélhetjük, milyen volt a szerelmünk a legelején.

1. Emlékszel még az első randinkra?

2. Mi volt az első gondolatod, mikor először találkoztunk?

3. Melyik tulajdonságomat szereted a legjobban?

4. Melyik külső tulajdonságomat szereted a legjobban?


A kapcsolat egyik alappillére az odafigyelés, hiszen kedvesünk ebből érzi leginkább a szeretetünket. Az alábbi kérdések abban segítenek, hogy tudatosítsuk egymásban, fontosak a másik gondolatai, érzései, vágyai.

5. Mitől éreznéd azt még jobban, hogy szeretlek?

6. Hogyan segíthetek neked egy nehéz nap után?

7. Hogyan képzeled el a tökéletes napot?

8. Mivel bántanálak/bántottalak meg a legjobban?

Fontos, hogy legyenek céljaink, amikért együtt küzdünk. Az utolsó kérdések a közös álmoké és a nagy terveké, amelyek még jobban összekovácsolnak két embert.

9. Hová utaznál el velem szívesen?

10. Mi az, amit velem szeretnél megvalósítani?

11. Változtatnál valamit azon, ahogyan most élünk?

12. Hogyan képzeled el az öregkorunkat?

(fotó: Shutterstock)