5 kreatív virágkaspó, avagy az újrahasznosítás magasiskolája - csalad.hu
CSALAD.HU
Ahol otthon vagy!

5 kreatív virágkaspó, avagy az újrahasznosítás magasiskolája

Clerget-Tasi Barbara
2019. jún. 15. 6:34
Életmód

A kopott téligumiknak vagy a felújításból megmaradt csempeszéleknek nem kell a szemétben landolniuk. Új életet adhatunk nekik egyedi virágtartókként, amik aztán a kertünk vagy a lakásunk díszei lehetnek.

1. Mozaik virágcserép

A fürdőszoba vagy konyha felújítása után megmaradt színes csempék segítségével gyönyörű színes kaspókat készíthetünk. Ha alapból színesek a porcelánok, akkor nincs más dolgunk, mint egy kalapács segítségével kis darabokra törni, majd erős ragasztóval egy egyszerű kerámia kaspóra ragasztani őket. Alkossunk különböző formákat a mozaikdarabokból, hogy a végeredmény még látványosabb legyen! Ha nem mintás vagy színes a maradék csempénk, akkor fessük be az törmelékeket különböző színű vízálló festékkel! Száradás után jöhet a ragasztás!

2. Tea helyett földet a megunt csészébe

Az ajándékba kapott 6. teáskészlet is jobban jár, ha ahelyett, hogy a szekrényben figyel a dobozában, megtöltjük virágfölddel. Ültessünk olyan növényeket a csészékbe vagy épp a tejkiöntőbe, amik nem nőnek nagyra, nem eresztenek mély gyökereket. A kaktuszfélék vagy a sziklakertbe való növények nagy eséllyel jól érzik majd magukat új „otthonukban”.

3. Ládából virágtartó

Kiürült gyümölcsös ládákkal egyszerűen feldobhatjuk a kertünket. Nincs más dolgunk, csak lecsiszolni a faládákat, majd lefesteni őket vízálló festékkel. Helyezzük a kívánt helyre, majd töltsük fel virágfölddel. Jól mutatnak az új életre keltett faládákban a színes balkonvirágok.

4. Nem csak autótartozék...

A kopott gumiabroncs többnyire a szeméttelepen végzi, pedig igazán dekoratív eleme lehet a nyári kertnek egy kis festék segítségével. Pingáljuk csíkosra, kockásra vagy pöttyösre, a végeredmény csak jó lehet! Válasszuk ki a megszáradt autógumi helyét, és mehet bele a föld, majd a virág. Érdemes benne mélyre ásni, így tényleg csak a képzelet szabhat határt, hogy milyen virágot ültessünk a gumiabroncsba.

5. Mi legyen az ásványvizes üveggel?

A műanyag palackokat nagyon sokrétűen és egyszerűen újra lehet hasznosítani. Vágjuk ki a közepét úgy, hogy egy csónak formát kapjunk. A két szélét lyukasszuk ki úgy, hogy a palack végeinél felakaszthassuk az üveget vízszintesen kötözőszalag segítségével, ízlés szerint le is festhetjük. Az alját szurkáljuk ki, hogy biztosítsuk a szellőzést. Az így elkészült műanyag flakonokba ültessünk salátát vagy fűszernövényeket, és akasszuk őket egy nagyobb apácarácsra.


(Képek: shutterstock)