„A családot nem pótolja semmi” - csalad.hu
CSALAD.HU
Ahol otthon vagy!

„A családot nem pótolja semmi”

MTI, fotó: Bruzák Noémi/MTI
2019. dec. 5. 14:46
Családban élni jó

A családot nem pótolja semmi, azt a biztonságot, szeretetet nyújtja a gyermekeknek, amelyet senki más nem képes – mondta az emberi erőforrások minisztere a Szent Anna a nevelőszülőkért elnevezésű díj csütörtöki átadásán, az Országházban.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által a nevelőszülők munkájának elismerésére alapított díjat most első alkalommal adták át.

Kásler Miklós köszöntőjében kiemelte az együttérzés, a szolidaritás, a másokon segítés, a szenvedések megértése és oldása fontosságát.

Hozzátette: azért Szent Annáról nevezték el a díjat, mert Anna Joachimmal együtt szeretetben, békében, hitben élt, és várták hosszú éveken át a gyermekáldást. Ez a kitartás, szeretet, hit és remény tette őket alkalmassá, hogy a szeplőtelen szűz szülei legyenek – mondta.

A miniszter megköszönte a nevelőszülők szép, nemes, emberi vállalását, és azt kérte, hogy a Krisztust körülvevő családi légkör legyen a minta.

Szent Anna a nevelőszülőkért díjat kapott Hornné Kun Éva Erika (Hajdúsági Görögkatolikus Gyermekvédelmi Központ), Kerékgyártó Andrea (Borsod-Abaúj-Zemplén), Márkus László (Pest megye), Polyák Jánosné (Szabolcs-Szatmár-Bereg), Sánta Lászlóné (Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató), Vasas Erzsébet (Kelet-Magyarországi Református Nevelőszülői Hálózat).