A makacsság lehet a siker titka? - csalad.hu
CSALAD.HU
Ahol otthon vagy!

A makacsság lehet a siker titka?

2019. ápr. 9. 20:06
Életmód

Egy tanulmány szerint az önfejű kicsik jobb esélyekkel indulnak az életben, magasabb fizetésre számíthatnak a jövendőbeli munkahelyükön. Tehát egy kis lázadás nem számít... csak bírja a szülő idegekkel!

Akár jó előjel is lehet, ha az ember gyermeke makacs, ami ugyan a hétköznapokban nem vigasztal annyira, de legalább van mibe kapaszkodnia a kétségbeesett (és önmagát sokszor eszköztelennek érző) szülőnek.

A Developmental Psychology című lapban megjelent tanulmány készítői több mint 700 gyermeket követtek nyomon, ráadásul jó hosszan, 9 éves koruktól egészen 40 éves korukig.

Egyebek között olyan személyiségjegyeket vizsgáltak, mint a szorgalom, a dac, és a szabályszegésre való hajlam, majd mindezt összevetették a keresetükkel. Az derült ki, hogy azok, akik gyermekként gyakran semmibe vették a szabályokat, vagy a szüleik figyelmeztetését, felnőttként többet kerestek.

A tanulmány sajnos nem vette figyelembe azokat a karrierrel kapcsolatos, vagy az élet egyéb területein meghatározó döntéseket, melyek szintén hatással lehettek azért a fizetésre.

Mindenesetre az nem baj, ha a gyermek néha lázadozik kicsit, de az egészséges arányok ebben az esetben is fontosak.