"Ahol több a gyermek, ott élhetőbb a világ" - csalad.hu
CSALAD.HU
Ahol otthon vagy!

"Ahol több a gyermek, ott élhetőbb a világ"

NOE
2019. máj. 15. 12:14
Kisgyermeket nevelünk

A Család Nemzetközi Napja jó alkalom arra, hogy tudatosítsuk magunkban a család, a családi értékek fontosságát, és átgondoljuk, mit is tehetünk érvényesülésükért, egy családbarát társadalom, egy Családbarát Európa megvalósulásáért. A Nagycsaládosok Országos Egyesülete alapítása óta képviseli ezen értékek fontosságát - fogalmazott a szervezet közleményében.

A családi értékek kiállták az idők próbáját, nem csupán maradandóak, de emberi és társadalmi szempontból is alapvetőek és szükségesek. A család, a nagycsalád olyan támogatandó és védendő érték, amelynek megőrzésében, stabilitásában az állam, az önkormányzatok, az egyházak, a civil szféra és a gazdasági élet szereplőinek is szerepe van - fogalmazott a Nagycsaládosok Országos Egyesülete. Kiemelték: hisszük, hogy egy férfi és egy nő szeretetközössége, házassága természetes alapja a családnak, amely a gyermekkel, a gyermekekre mondott igennel válik még teljesebbé.

A családbarát társadalom elsősorban gyermekbarát társadalom, amely figyel a gyermekek igényeire, és ösztönzi, támogatja a vágyott gyermekek megszületését, az otthonteremtést, az anyagi biztonság megteremtését. Hisszük, hogy a Családbarát Európa nemcsak hazánk, de egész kontinensünk jövőjét jelenti: ahol több a gyermek, ott több a szeretet, és élhetőbb a világ - fogalmazott a Nagycsaládosok Országos Egyesülete.