Ajándékokat kaptak a gyermekkórházak - csalad.hu
CSALAD.HU
Ahol otthon vagy!

Ajándékokat kaptak a gyermekkórházak

MTI
2019. máj. 3. 7:45
Életmód

Nyolcvan egészségügyi intézménybe, gyermekkórházakba és rendelőintézetekbe juttatják el mesekönyveket, írószereket, játékokat és édességet tartalmazó ajándékcsomagjaikat a Mesedoktorok, hogy a hosszú ideig tartó gyógykezeléseket elviselhetőbbé tegyék a beteg gyermekek számára.

A csomagok május első napjaiban érkeznek meg országszerte a kórházakba és a gyógyító osztályokra - olvasható a Mesedoktorokat működtető Mátrix Közhasznú Alapítvány közleményében.

Az alapítvány évente tízezernél is több nélkülöző családot, közösséget, beteget támogat. A gyermekek és felnőttek támogatása, a betegség legyőzésében való segítségnyújtás, az élményteremtés, a jótékonyság vezérelte mesedoktorok tárgyi és lelki támogatást adnak a gyógyuló betegeknek, az alapítvány pedig támogatást nyújt a kórházi osztályoknak. Könyvekkel, eszközökkel segítik az intézményeket, hogy a betegek kórházban töltött ideje jobban átvészelhető és kellemesebb legyen. A meseolvasással a mesedoktorok célja, hogy segítsenek, amíg a betegség elmúlik és a gond megoldódik.