Akáció, Vakáció, indul a nyár – a diákoknak - csalad.hu
CSALAD.HU
Ahol otthon vagy!

Akáció, Vakáció, indul a nyár – a diákoknak

Szöveg: InfoStart.hu, kép: Förster Tamás, MTI/Mónus Márton
2019. jún. 14. 11:42
Iskolást nevelünk

Véget ért az utolsó tanítási nap is pénteken az idei tanévben, felelni már nem kell – mondta az InfoStartnak a Pedagógusok Szakszervezete elnöke, aki arra is felhívta a figyelmet, hogy a tanároknak még nem tört ki a vakáció.

Szabó Zsuzsanna a hírportáénak kiemelte, hogy a munka csak a diákok számára ér véget, a tanárok még több hétig dolgoznak.

A tanárok jól megérdemelt szabadsága csak valamikor júliusban kezdődhet.

"Azt gondolom, a diákok valóban felsóhajthatnak, hisz számukra valóban megkezdődik a szabadság, és megkezdődik az a szabadabb élet, amelyben a teher, a túlterhelés, a napi kötelezettségek alól mentességet kapnak. A pedagógusainknak viszont még nagyon sok tennivalójuk van, a dokumentációk elkészítésétől a bizonyítványok kiállításáig és a nyári táborok vezetéséig sok feladat még előttük áll, nem beszélve az érettségikről a középiskolákban, szakképzésben" - hangsúlyozta, vagyis a tanárok jól megérdemelt szabadsága csak valamikor júliusban kezdődhet.

A Pedagógusok Szakszervezete elnöke hozzátette: "már igazándiból érdemi munka nem zajlik ilyenkor, a nyárra készülnek már az utolsó napokban, és vannak olyan intézmények, ahol a tanévzáró értekezleteket is megtartották, itt zárják le az osztályzatokat."

A legtöbb iskolában már csak az évzáró ünnepségek és a nyári táborok várnak diákokra.