Albert Ferenc: Találkozás Csipkerózsikával - csalad.hu
CSALAD.HU
Ahol otthon vagy!

Albert Ferenc: Találkozás Csipkerózsikával

2020. febr. 19. 14:44

Ezt a mesét, mely nem is mese, bizonyára el sem hiszitek, pedig igazából megtörtént. Remélem, nem vagytok irigyek, mert hiszen adott esetben Ti is részesei lehettetek volna ennek az igaz történetnek, ha éppen arra kirándultok azon a szép nyári napon, amikor Csipkerózsika kikocsikázott hintóján a Városligetbe.

Verőfénnyel sütött a Nap egy vasárnap délelőttön, mikor is Lilla vendégségben volt a Nagymamájánál. Elhatározták, hogy ebben a szép időben kilátogatnak a ligetbe. A Városliget gigantikus Platánfáinak árnyékán, gyermeknap lévén, rendezvények sokasága szórakoztatta az aprónépet. Élményt adó ugrálóház, bábszínház nagyszínpad. Mind-mind arra hivatott, hogy a gyerekek jól érezzék magukat. A nagyszínpadon, bohócok, nevettették meg a nagyérdeműt, majd különböző együttesek szórakoztatták az odaseregletteket, Nagy sikere volt a kifejezetten gyereknek szóló, daloknak. Ilyen volt például a: „Paff a bűvös sárkány” és a „Süsü a sárkány” „ Azaz egy fontos, legyetek jók most…” és még sorolhatnám. Az idő gyorsan telt, de nem volt hiábavaló, hiszen ha jól érzi magát gyerek és felnőtt, akkor minden rendjén van.

Az idő előrehaladott állapotára való tekintettel, Nagymamájával hazafelé indult Lillácska, mikor is meglátták a mesébe illő csodát. Egy szépen díszített hófehér hintó közeledett feléjük, igaz nemvolt aranyveretes, de az istráng előtt négy feszes tartású fehér lipicai mén lépdelt méltóságteljesen. Messziről látszott, hogy nem akárki lehet a hintó utasa. Közelebbről tisztán kivehető volt, hogy egy fiatal hercegnő kocsikázott ki a városligeti fák nyújtotta varázslatos környezetbe. Mintha csak most gördültek volna ki egy Grimm meséket tartalmazó nagy, színes meséskönyvből. A csoda nem ért itt véget. A hintó megállt és a hercegnő méltósággal lépdelt le a hintó lépcsőjén. Lilla csak nézte, csak nézte, mire a kishölgy kezét nyújtva bemutatkozott neki!

- Szervusz kicsilány, Csipkerózsika vagyok, neked mi a neved? A kis Lilla megszeppenve, kissé félénken válaszolt. - …Lilla, Csenge vagyok. Csipkerózsika kézen fogta őt, és felültette a hintójára. Egy pár percet beszélgettek, és mivel Csipkerózsikának egyéb kötelezettsége is volt, így elköszönt Lillától. Majd ahogyan jött, oly méltósággal tovább gördült hercegi hintójával. Szóval így történ az eset. Aki nem hiszi, járjon utána.