Anyák napi Ringató a Millenárison - csalad.hu
CSALAD.HU
Ahol otthon vagy!

Anyák napi Ringató a Millenárison

Szöveg: Muhari Judit, fotó: Förster Tamás
2019. máj. 4. 12:05
Kisgyermeket nevelünk

Mi is Ringatósok voltunk annak idején – egyebek mellett így fogalmazott Novák Katalin család-és ifjúságügyért felelős államtitkár a Fiatal Családosok Klubjának Millenárison tartott, Ringatóval egybekötött anyák napi ünnepségén, ahol együtt énekeltek, verseltek szülők, nagyszülők, gyermekek.

Novák Katalin beszélt arról is, hogy amikor megszületett az első gyermekük, Ádám, nem nagyon tudta, mit kell kezdeni egy kisbabával, hogyan kell mondókázni, énekelni, miként lehet jól foglalkozni vele. Ebben is nagyon sokat segített a Ringató.

A családtámogatások folytatódnak

Az államtitkár köszöntötte a jelenlévő édesanyákat, édesapákat, nagyszülőket és megjegyezte: a kormány több intézkedéssel igyekszik segíteni a családok életét, ezek közül kiemelte a jövő januártól életbe lépő kedvezményt. Akkortól a legalább négygyermekes édesanyák mentesülnek a személyi jövedelemadó megfizetése alól. A rövid köszöntő után a Ringatóval énekeltek a gyermekek és a szülők.

Közös éneklés, játékos verselés

A kezdő nóta a Tavaszi szél vizet áraszt volt. Elénekelték a Kicsi üst nagy a füstöt, az Ó, ha cinke volnék című dalt, játékosan békás verset mondtak, kását kevertek. A szülők és a kicsik babzsákon, szőnyegen ültek, az ölben lévő picik a nyüzsgést, a ringatózást élvezték, a nagyobbak már együtt énekeltek, mondókáztak, tapsoltak, szitáltak, visszhangjátékot játszottak a Ringatóval. Az édesanyák és a nagymamák néha meghatottan énekeltek, volt, aki az Ó, ha cinke volnék alatt el is érzékenyült.