Az egyéni karaktert keresik a turisták - csalad.hu
CSALAD.HU
Ahol otthon vagy!

Az egyéni karaktert keresik a turisták

2019. júl. 10. 6:08
Életmód

Aranykorát éli a magyarországi turizmus. 2010 óta évről-évre egyre több külföldi választja utazási célul hazánkat, de a magyarok utazási kedve is növekvő tendenciát mutat. Az egyéni karaktert, a különbözőséget, a lokális értékeket és a tematikusságot keresik a mai turisták.

Az elmúlt években hatalmas fellendülés alakult ki a magyar idegenforgalomban. Tavaly négymillió turista választotta Budapestet úticélul, és egyre nagyobb teret nyer a vidéki turizmus szerepe is. A fesztiválok, rendezvények önálló utazási motivációt jelentenek a kirándulók számára, de meghatározó elem még a főváros fürdőkultúrája, valamint a történelmi belváros, a bulinegyed és a Budai Várnegyed vonzereje is. A turizmus növekedésének köszönhetően egyre több szálloda épül az országban.

– A jó lokáció még mindig életre szóló garancia és biztonság - amolyan ziccer egy befektető számára – mondta Singer Ádám építész, a SingerDesign hotelekre szakosodott építésziroda tulajdonosa. A szakember szerint azonban egy szállodaberuházónak nem minden esetben a lokáció alapján kell döntenie.

Az építész szerint a rövidtávú lakáskiadás elszaporodása Budapesten igen különös folyamatot indított el az iparágban.

– A szállodákra negatívan hatott a rövidtávú kiadás, de elindított egy izgalmas tendenciát is egyben, ami az élményszállodák és újfajta hostelek létrejöttét is segítette. Támogatta azt a fajta turista attitűdöt, hogy helyi embereknél akarjunk lakni, beszélni velük, náluk vacsorázni és megismerkedni a helyi életvitellel – mondta a szakember.

Hozzátette, hogy a hotelek is nyitnak az új igényre, ezért 'hibrid szállodák’ alakulnak ki, azaz hostelek, vagy hostel alapú hotelek.

– Az Y és Z generációs turista pedig pontosan ezt az élményt keresi, nem pedig a decens, szürke hotelszobákat. Az egyéni karakter, a különbözőség, a lokál értékek és a tematikusság ma az igazi befutó – véli az építész.

(fotó: Shutterstock)