Könyvajánló: Az egyszerű élet művészete - csalad.hu
CSALAD.HU
Ahol otthon vagy!

Könyvajánló: Az egyszerű élet művészete

csalad.hu
2019. ápr. 24. 5:06
Életmód

A világot nem könnyű megváltoztatni, és ha nem úgy működik, ahogy szeretnénk, jobb, ha önmagunkon változtatunk – tanítja Shunmyo Masuno. Csupán apró változtatások a szokásainkban és szemléletmódunkban. Mindössze ennyi kell az egyszerű élethez.

Százféle információ zúdul ránk, felőrli napjainkat a szüntelen sietség és a jövőtől való szorongás. Nem szívesen gondolunk arra, hogy az élet egyszer véget ér, félresöpörjük a múlandóság apró jeleit.

Azonban a kis változásoknak is van hatásuk. Ha mindennap szánunk néhány percet arra, hogy ne gondoljunk semmire; ha evés közben nem figyelünk másra, csak az ételre; ha megszabadulunk a felesleges tárgyaktól, de az igazán fontosakat becsben tartjuk; ha elfogadjuk a valóságot olyannak, amilyen – korábban nem tapasztalt nyugalomban és békességben lehet részünk.

Shunmyo Masuno egy zen buddhista templom főpapja, és díjnyertes zen kerttervező. Az egyszerű élet művészete című művében elméletek helyett praktikus, egyszerű gyakorlatokat ajánl: tanácsaival apró lépésekben, finoman hangolja át a gondolkodásunkat.

(21. Század Kiadó)