Az élet ikrekkel - csalad.hu
CSALAD.HU
Ahol otthon vagy!

Az élet ikrekkel

csalad.hu
2019. ápr. 13. 13:26
Kisgyermeket nevelünk

Az ikrek édesek és viccesek, nem csoda, hogy sokan vágynak rá, hogy ikreik szülessenek. Csakhogy nem mindig fenékig tejfel ám az élet velük.

Ikrekkel fárasztóbb a babavárás, és gyakran a kelleténél korábban születnek a gyermekek. Az sem egyszerű, amikor a két babával hazamegy a kismama. Minden családi segítség jól jön ilyenkor. Képzeljünk el mondjuk egy vásárlást két csecsemővel, meg egy totyogóssal.

„Az első bevásárlásom egyedül rémálommá vált, mikor mind a két baba egyszerre kezdett el üvölteni. A mosdóban találtam magam egyszerre szoptatva a két csecsemőt és hangosan énekelve a totyogósnak, hogy szórakoztassam” – mesélte egy háromgyermekes anyuka. Hasonló történt egyébként a színésznő Jessica Albával is, arra természetesen már a bulvársajtó is felfigyelt.

Arra sem nagyon lehet számítani, hogy az emberek segítenének egy ikerbabakocsival küzdő nőnek. De néha azért előfordul, miként a postán is előre engedik alkalomadtán.

Nagyon szép dolog ikreket nevelni, ugyanakkor nagyon nehéz is. Ahogy növekednek, egyre jobban elszórakoztatják majd egymást, levéve ezzel némi terhet az anya válláról.

Persze a gyermek mindig öröm, és minél több van, annál jobb – de lehet, hogy nem olyan nagy baj, ha nem egyszerre érkeznek.