Bábelőadás – kicsit másképp - csalad.hu
CSALAD.HU
Ahol otthon vagy!

Bábelőadás – kicsit másképp

Budapest Bábszínház
2020. márc. 19. 13:43
Programajánló

Zárva tart a Budapest Bábszínház a járvány idején, ám ebben a nehéz időszakban sem szeretnék bábszínházi élmények nélkül hagyni nézőiket. Ezért szombatonként délelőtt a gyerekeknek, este a felnőtteknek teszik közzé egy-egy korábbi produkciójukat a Youtube csatornájukon.

– Kényszer szülte ezt a helyzetet, de jó alkalom arra, hogy visszaidézzük az elmúlt 70 év emblematikus előadásait – mondta Ellinger Edina, a bábszínház igazgatója. Hozzátette: nem csak a gyerekeket várjuk a képernyő elé, hanem a felnőtteket is, hiszen a színházunk szlogenje: a báb nem korosztály, hanem műfaj.

A sorozatot március 21-én kezdődikl a Bábszínházi Világnap alkalmából. 11 órakor Jeli Viktória és Tasnádi István: Rozi az égen című előadását tekinthetik meg a nézők, melyet 2010-ben mutatott be a Budapest Bábszínház Tengely Gábor rendezésében.

Jeli Viktória és Tasnádi István Rozi lányának hatodik születésnapjára született a mese, amelyből aztán a Pagony Kiadónál könyv, a bábszínházban előadás lett. A szülinapos azóta felnőtt, de a mese az elveszett születésnapról, a kalandozás a csillagképek között ma is ugyanolyan vicces és izgalmas, mint a bemutató idején.

19 órakor pedig az ifjúságot és a felnőtteket várják a képernyő elé, Christian Morgenstern: Bitódalok című előadásukra.

Éppen tíz éve mutatták be a német költő nonszensz verseire komponált, felnőtteknek szóló előadást, mely a Budapest Bábszínház újkori történetének emblematikus produkciója lett. Egy fiatal alkotóközösség friss és örömteli csapatmunkájaként született, és fődíjat nyert a Pécsi Nemzetközi Felnőttbábfesztiválon.