csalad.hu - Ahol otthon vagy!
CSALAD.HU
Ahol otthon vagy!
Címke: #ADHD
Leonardo Da Vinci is ADHD-s volt?

Leonardo Da Vinci is ADHD-s volt?

2019. szept. 25. 5:00, Kisgyermeket nevelünkcall_made

Nagyon sok tehetséges és sikeres ember van az ADHD-sok között, ugyanakkor egy másik vizsgálat szerint a bűnözők körülbelül 60 százaléka kezeletlen ADHD-s. Erre hívta fel a figyelmet Cseri D. Bernadett, az ADHD Magyarország Pálföldi Alapítvány elnöke. A csalad.hu-nak adott interjúban is ajánlja azt a kis videót, amelyben szülők mesélnek a legjellemzőbb tünetekről, és az őket is érintő nehézségekről.

Az ADHD felnőttkorban is problémákat okozhat

Az ADHD felnőttkorban is problémákat okozhat

2019. júl. 17. 6:51, Életmódcall_made

A kezeletlen gyermekkori figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar (ADHD) felnőttkorban is komoly problémákat okozhat, a későbbi karrierre és az érzelmi életre egyaránt kihatással van – figyelmeztetett Dr. Pulay Attila. A Pszichiátriai és Pszichoterápiás Klinika szakorvosa hangsúlyozta, az átlagos mértékű stressz az ADHD-val küzdőknek sokkal nagyobb nehézségeket okoz, mint egy egészséges embernek.

„Szeretném megtenni, amit anya kér, de nem tudom” – egy ADHD-s kisfiú története

„Szeretném megtenni, amit anya kér, de nem tudom” – egy ADHD-s kisfiú története

2019. júl. 11. 11:25, Iskolást nevelünkcall_made

Szembesültem vele, hogy a gyermekem jó akar lenni, de nem tud. Jól akar teljesíteni, de képtelen figyelni. Majdnem megszakadt a szívem, és tudtam, segítenem kell neki – mesélte a csalad.hu-nak adott interjúban Kriszti, két ADHD-s, vagyis hiperaktivitással küzdő gyermek édesanyja. A szakemberekkel, pedagógusokkal közös munka, a gyógyszerrel kiegészített kognitív viselkedésterápia végül sikertörténethez vezetett.