csalad.hu - Ahol otthon vagy!
CSALAD.HU
Ahol otthon vagy!
Címke: #jogszabály
Az egy pofon is pofon

Az egy pofon is pofon

2019. nov. 20. 11:10, Kisgyermeket nevelünkcall_made

Hazánkban 2005-ben egy rendkívül fontos törvénymódosítás lépett érvénybe: tilos gyermeket megütni! Ennek ellenére a zéró toleranciának még 2019-ben is jelentős az ellentábora, amit elsősorban régi, rossz beidegződések és félreértések táplálnak. Erről is beszélgettünk Kovács Anna Sárával, az UNICEF Magyarország gyermekjogi szaktanácsadójával a Gyermekjogok világnapja alkalmából.

„A legalapvetőbb gyermekjog a biztonság”

„A legalapvetőbb gyermekjog a biztonság”

2019. nov. 19. 15:23, Kisgyermeket nevelünkcall_made

„A gyerekek mindig megörülnek a gyerekjogi világnapon, amikor arról hallanak, mi mindenhez van joguk. Azt gondolom, a legfontosabb mind közül a biztonsághoz való jog. A gyermekjogok azt jelentik, hogy a fizikai, anyagi és lelki biztonságot biztosítjuk nekik” – fogalmazott Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár a gyermekjogok világnapja alkalmából tartott eseményen.

A net nem családi fotóalbum!

A net nem családi fotóalbum!

2019. szept. 10. 5:00, Kisgyermeket nevelünkcall_made

Vajon az a serdülőkorú gyermek, aki úgy nőtt fel, hogy kicsi kora óta minden lépését megörökítik és felteszik az internetre, milyen tudatossággal posztol majd a saját életéről? Erről kérdezte a csalad.hu Kovács Anna Sára szociológust, az UNICEF Magyarország gyermekjogi szakértőjét.

Csobbanjunk együtt kedvencünkkel!

Csobbanjunk együtt kedvencünkkel!

2019. júl. 5. 10:00, Életmódcall_made

Ha a gazdi együtt szeretne strandolni a kutyájával, olyan helyet kell keresnie, ahol ez külön engedélyezett, illetve nem tiltott és nem kijelölt fürdési övezet. Mivel a szabályozás meglehetősen komplikált, a legbiztosabb megoldás, ha kutyás strandot keresünk. Mutatjuk a legjobb helyeket.