Családbarát alkalmazás népszerűsíti a tájfutást - csalad.hu
CSALAD.HU
Ahol otthon vagy!

Családbarát alkalmazás népszerűsíti a tájfutást

MTI
2019. máj. 15. 9:58
Életmód

Magyar fejlesztésű családbarát alkalmazást népszerűsít Monspart Sarolta tájfutó világbajnok, 34-szeres magyar bajnok a sportág világnapján szerdán, a Gellérthegyen.

Olyan turisztikai attrakciót fejlesztettek, amellyel reményeik szerint sok embert, leginkább fiatalokat és kisgyermekes családokat tudnak majd kicsalni a természetbe – mondta Balázsné Krasznai Orsolya, a Magyar Tájékozódási Futó Szövetség (MTFSZ) elnökségének tagja.

– Az egésznek az alapját természetesen a tájfutás adja, lényege az erdőbe vagy parkba kihelyezett ellenőrzőpontok megkeresése térkép alapján. Az eszköze azonban nem a hagyományos papírtérkép, hanem annak telefonra letölthető formája – mondta. Hozzátette: a térképen bejelölt pontok megtalálását QR-kódok leolvasásával lehet igazolni.

Az alkalmazás rendkívül egyszerű, semmiféle előképzettségre nincs szükség, így még azok is könnyen eligazodhatnak rajta és használhatják, akik először próbálják ki. Ráadásul a tevékenység időkorlátokhoz sincs kötve, tehát a futás sem kötelező, lehet sétálva is teljesíteni a távot.