Csápányi Anikó: Muflon vagy gofri? - csalad.hu
CSALAD.HU
Ahol otthon vagy!

Csápányi Anikó: Muflon vagy gofri?

2020. febr. 24. 15:42

Vásároltunk kedvenc boltunkban, kiválasztottam egy csomag kész gofrit is.

Benedek rakodta a kosárból a szalagra amiket vettünk és egyenként adogatta a pénztárosnak: tessék, ez narancs, tessék ez kifli, tessék ez muflon. A pénztáros nagy szemekkel nézte és visszakérdezett: muflon? Nem gofri? Benedek: nem, ez muflon! Majd halkan odasúgta nekem: Mama, ez a néni nem tudja jól, a gofrinak nincs semmi értelme....

Más: Benedek unokám popsiját pici korától kezdve arany popónak hívta ő saját maga.

Sétáltunk tavasszal egy szép napos reggelen a kertben és ismerkedtünk a fákkal, bokrokkal. Minden fáról megkérdezte, hogy mi, elmondtam, bele is nyugodott.

Elértünk a gyönyörűen virágzó aranyeső bokorhoz és én elmeséltem, hogy ezt úgy hívjuk, hogy aranyeső. Benedek teljesen felháborodva fordult hozzám: De Mama, ez nem aranyeső! Tudod, az eső az, ami onnan fentről a szürke felhőből ide leesik a vállamra, majd megfogva a popsiját, közölte: az arany meg az én popóm!

Még más: sétáltattuk a pólyás kicsi unokatesót, amikor jött egy ismerős és jól megbámulta a kisbabát. Aztán észrevette a nagyobbikat is és megkérdezte tőle: Jól van a kistesód? Mire Benedek odaugrott a kocsi és az ismerős közé és az embert határozottan ellökte: ez nem a te sód, ez az én sóm!