Digitális Esély pályázat indul - csalad.hu
CSALAD.HU
Ahol otthon vagy!

Digitális Esély pályázat indul

NHIT
2019. okt. 17. 8:49
Iskolást nevelünk

„Digitális Esély 2019” címmel immáron hatodik alkalommal hirdeti meg közös pályázatát a Nemzeti Hírközlési és Informatikai Tanács (NHIT) és az SAP – jelentették be az Infotér konferencián. A pályázat célja hátrányos helyzetű gyermekek, fiatalok infokommunikációs felzárkózásának és digitális oktatásának támogatása.

Összesen 7 800 000 forintra pályázhatnak olyan Magyarországon működő és nyilvántartott közhasznú szervezetek (civil szervezetek, alapítványok, gyermekotthonok), amelyek hátrányos helyzetű gyermekek digitális felzárkózását, valamint infokommunikációs oktatását segítik. Az elmúlt évek tapasztalatai szerint évente 7-8 szervezet programjának megvalósítását támogatja így a vállalat – mondta Pintér Szabolcs, az SAP Hungary ügyvezető igazgatója.

Hozzátette: a program eddig több mint 5500 hátrányos helyzetű fiatal számára hozta közelebb a digitális világ nyújtotta lehetőségeket.

– A kormányzati programok – mint a Digitális Oktatási Stratégia – megvalósítása mellett kiemelt szerepük van az informatikai vállalatoknak is az infokommunikációs terület és szakma népszerűsítésében. A Digitális Esély pályázatra jelentkező civil szervezetek ismerik leginkább a helyi közösségek adottságait, így optimálisan tudják megválasztani azokat az eszközöket, amelyek alkalmazásával eredményesen növelhető a digitálisan írástudók száma az elmaradottabb térségekben is – fogalmazott Vágujhelyi Ferenc, a Nemzeti Hírközlési és Informatikai Tanács elnöke.

A kiírók idén is két életkori kategóriában várják a pályázatokat: egyrészt a 10-14 év közötti, másrészt a 15-18 év közötti hátrányos helyzetű gyermekek informatikai oktatására, digitális esélyegyenlőségének javítására vonatkozó programokkal lehet jelentkezni.

A pályázatok beadási határideje: 2019. november 7.

A pályázatról bővebb információ a www.digitalisesely.hu oldalon olvasható.