Egészség Nap az eltérő mozgásfejlődésű gyermekekről - csalad.hu
CSALAD.HU
Ahol otthon vagy!

Egészség Nap az eltérő mozgásfejlődésű gyermekekről

Semmelweis Egyetem
2020. febr. 3. 16:10
Életmód

Az eltérő mozgásfejlődésű gyermekek elfogadásáról, a segítségnyújtás helyes módjáról és a társadalmi előítéletek kezeléséről kaphatnak útmutatást a családtagok és a szülők a Semmelweis Egészség Napok következő rendezvényén.

A Semmelweis Egyetem interaktív, népegészségügyi tematikájú programsorozatának február 8-i eseményén a Pető András Kar is előadásokkal és kiscsoportos foglalkozásokkal várja az érdeklődőket.

Akadálypálya gyerekeknek, csoportfoglalkozás felnőtteknek

A Pető András Kar különleges akadálypályája reggel 10 órától 17 óráig várja a gyerekeket. A kisiskolás korosztály játékos feladatokon keresztül ismerkedhet meg a mozgássérült gyermekeket segítő eszközökkel: kipróbálhatják, hogy milyen szájjal vagy éppen lábbal festeni, segíthetik egymást a kerekesszékes pályán, illetve átélhetik, milyen érzés térdsínben közlekedni, könyöksínben célba dobni, és fejpálcával kommunikálni.

Az akadálypálya közvetlen közelében a kar konduktorai egész délelőtt és délután csoportfoglalkozásokkal várják a családokat. A szülőknek, nagyszülőknek lehetőségük lesz az eltérő fejlődésű gyermekek nevelésével vagy társadalmi elfogadásával kapcsolatos nehézségekről szakmai segítség mellett beszélgetni, emellett a szülők és konduktorok együttműködését támogató esetmegbeszélő alkalmakat is biztosítanak a rendezvényen. A csoportfoglalkozások célja, hogy az ép- és az eltérő mozgásfejlődésű gyermeket nevelő szülők, családtagok megerősítést, útmutatást kapjanak a kar szakembereinek jóvoltából.

A Semmelweis Egészség Nap februári rendezvénye a korábbiahoz hasonlóan ingyenes, ugyanakkor regisztrációhoz kötött. A Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika, a Pető András Kar, valamint az Egészségügyi Közszolgálati Kar együttműködésében szervezett edukációs nap részletes programja és a regisztrációs felület a semmelweis.hu/250 oldalon érhető el.

Időpont: február 8. (szombat) 8:00 – 17:00

Helyszínek: Semmelweis Egyetem Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika (1122 Budapest, Városmajor u. 68.), Pető András Kar (1125 Budapest, Kútvölgyi út 6.)

(fotó: Shutterstock)