Egy diák rajza figyelmeztet a biztonságos vezetésre - csalad.hu
CSALAD.HU
Ahol otthon vagy!

Egy diák rajza figyelmeztet a biztonságos vezetésre

veol.hu, fotó: police.hu
2019. dec. 6. 9:09
Életmód

Horváth Ákosnak, a balatonfüredi Radnóti Miklós Általános Iskola hatodik osztályos tanulójának a rajza figyelmezteti a biztonságra a közlekedőket két táblán, a 73-as számú főúton, Csopaknál, a Nosztori-völgyben - számolt be a veol.hu.

– A Balatonfüredi Rendőrkapitányság évek óta kiemelt feladatának tekinti, hogy kevesebb baleset történjen, így Nosztorinál a kanyargós, és több helyen, záróvonalas, erdei úton is – mondta Regdon László rendőr ezredes a veol.hu-nak.

A füredi rendőrkapitány hozzátette: ha a járművezetők mindig az út-, időjárási és látási viszonyoknak megfelelően, fokozott figyelemmel, a szabályok és a sebességhatárok betartásával közlekednének, sok balesetet meg lehetne előzni.

Mindezért döntött úgy a rendőrség, hogy az érintett szakaszon figyelemfelhívó táblákat helyez el.

A füredi rendőrség még tavasszal rajzpályázatot hirdetett a környék általános iskoláinak: No-Story – Legyen balesetmentes a Nosztori! – címmel, azzal a céllal, hogy a fiatalok rajzokkal figyelmeztessék a közlekedőket a biztonságra. A táblára a verseny első helyezettjének, Horváth Ákos, hatodik osztályos füredi diáknak a rajza került ki, amelyen egy kanyarban történt balesetet örökített meg.