Egyszerű és bájos találmány: gyermekbarát infúzió - csalad.hu
CSALAD.HU
Ahol otthon vagy!

Egyszerű és bájos találmány: gyermekbarát infúzió

Szöveg és fotó: nlc.hu
2019. jún. 17. 12:59
Életmód

Egy 12 éves kislány, Ella félt az infúziótól, így kitalált egy megoldást, hogy segíthessen másokon.

Egy 12 éves connecticuti kislány a kórházban töltött ideje alatt kitalált egy zseniális megoldást azoknak a gyermekeknek, akik félnek az infúziótól.

Ella Casanónál hétéves korában diagnosztizáltak immuntrombocitopénia nevű betegséget, amelynél a vérlemezkeszám immunológiai okok miatt alacsony. Állapota miatt Ella infúziót kapott hat-nyolc hetente.

– Amikor először kaptam infúziót, meglepődtem, és kicsit megijedtem a csövektől és az orvosi műszerektől – idézte a kislányt az nlc.hu.

Aztán legyőzte a félelmét, és megoldotta a problémát: egy szétvágott plüssmacit ragasztott az infúziós zacskóra, és megszületett Medi Teddy.

Miután az ápolók nagyon lelkesedtek a kreatív megoldásért, a kislány és az édesanyja szabadalmaztatta a találmányt, és kicsit továbbfejlesztette a mackót. A figura hátán most egy gumis háló található, abba lehet az infúziót beletenni.

Vasárnap indult egy közösségi finanszírozási kampány, amelynek célja, hogy 500 mackót legyártsanak a beteg gyermekeknek. Ötezer dollár volt a kitűzött cél, de már 11 ezer dollár fölött járnak.