Gyerekzsúr fillérekből - csalad.hu
CSALAD.HU
Ahol otthon vagy!

Gyerekzsúr fillérekből

Békési Erika
2019. okt. 26. 8:00
Kisgyermeket nevelünk

Nem, nem alap, hogy kibéreljünk egy gyorsbüfés termet, hogy paintballozni vagy lézerharcolni vigyük a gyereksereget, hogy bohócot, animátort vagy kreatív segítőt hívjunk a gyermek szülinapjára! Ötleteket adunk, hogy egészen kicsi költségvetésből is hogyan érezheti mindenki remekül magát.

1. Mindenekelőtt higgyük el, hogy a gyerekek nélkülünk, felnőttek nélkül is jól tudják magukat érezni, hiszen jó barátok! Ne telepedjünk rájuk azonnal az előre kitalált programokkal! A meghívott kis vendégek szívesen nézelődnek a nem megszokott gyerekszobában, örömmel kipróbálják az ünnepelt játékait, és a csapat hamar egymásra talál az óvoda-iskola keretein kívül is.

2. Ajándékelrejtés – vendégeknek és az ünnepeltnek is egyaránt jó program és feladat, ha a szülinapi ajándékokat érkezéskor nem pusztán az ünnepelt kezébe nyomják, hanem furfangos módon elrejtik. Kereséskor közös izgalom lehet a csapatnak a hideg-meleg játékkal való felkutatás.

3. Jó móka a kincskeresős játék! Előre készítsük el a térképeket: a lakás különböző pontjain lehetnek az állomások, apró feladatokkal, ahonnan újabb utak indulhatnak a következő akadályhoz. Alkossunk 2 fős csapatokat a gyerekekből, mindegyik külön-külön induljon útnak – a felfedezés öröme is nagy lesz, közben az idő is izgalmasan telik.

4. Jó időben kezdjük az együttlétet a gyereksereggel az udvaron vagy a közeli játszótéren! A piknikes szülinapi zsúr menő dolog, takaróról, füvön enni sokkal érdekesebb, mint egy terített asztalnál. Ha elég bátrak és elszántak vagyunk, kisebb erdei sétára is vihetjük a szülinapos csapatot – garantáltan emlékezetes marad a zsúr!

5. Kisebbeknek készülhetünk ügyességi feladatokkal akár a lakáson belül is. Célbadobás, labdagurítás egy kijelölt pályán, ugrófeladatok, sötétben, takaró alatt tapogatott tárgyak felismerése, fejtetőn való rajzolás – a kisgyerekek mindenre vevők!

6. Lányokkal készüljünk alkotásra! Attól függően, hogy kisebbek vagy nagyobbak, készíthetünk papírból, gyöngyből, textilből szépségeket, de süthetünk, hajat formázhatunk, vagy sminkiskolát is tarthatunk.

7. Ha kicsi a lakás, és rossz az idő, rendezzünk mozidélutánt! Keressünk ki egy jó filmet, egy igazán jót – válogassunk gyermekkorunk kedvenceiből! Kicsikkel nagy sikert arathat a diafilm.


(Fotó: Förster Tamás, Shutterstock)