Gyula, Siófok és Eger a legnépszerűbb úticél pünkösdkor - csalad.hu
CSALAD.HU
Ahol otthon vagy!

Gyula, Siófok és Eger a legnépszerűbb úticél pünkösdkor

szallas.hu
2019. máj. 30. 9:10
Életmód

Átlagosan 46 ezer forintot fizetünk foglalásonként a pünkösdi hosszú hétvégén, a SZÉP-kártyások pedig ennek csaknem dupláját.

A vendégek 14 százaléka jelezte előre, hogy SZÉP-kártyával fizetné a pünkösdi hosszú hétvégén a szállás költségeit, esetükben a foglalás átlagértéke jóval magasabb, 86 ezer forint - derül ki a Szallas.hu foglalási adataiból.

Ennek az az oka, hogy a SZÉP-kártyások jellemzően hosszabb kikapcsolódást választanak. Míg ők átlagosan 2,24 éjszakát töltenek a szállásokon, addig a többieknél átlagosan 1,94 éjszakára szól a foglalás.

A legdrágább üdülés közel 1 millióba kerül, a legolcsóbb mindössze 2500 forintba. A foglalások zöme apartmanba (27,4%), vendégházba (23,4%) és panzióba (15,7%) szól.

Sokan útra kelnek majd: Gyula, Siófok és Eger szálláshelyei megtelnek pünkösdkor. A legvonzóbb belföldi úti célok között van Szeged, Hajdúszoboszló, Balatonfüred és a főváros is. A települések előkelő top tízes népszerűségi listáján még Sopron, Nyíregyháza és Keszthely kaptak helyet.