Harmadával emelkednek az ösztöndíjak - csalad.hu
CSALAD.HU
Ahol otthon vagy!

Harmadával emelkednek az ösztöndíjak

Szöveg: Magyar Nemzet, fotó: Balogh Zoltán/MTI
2020. jan. 10. 9:12
Kamasz a családban

Jó hírt kaptak a felvételizők, Palkovics László miniszter szerint ugyanis egyetlen állami ösztöndíjas szakon sem várható négyszáznál magasabb ponthatár. Emellett februártól harmadával nőnek a felsőoktatási ösztöndíjak is, miután az egy főre jutó hallgatói normatíva 128 ezer forintról 166 ezer forintra nő.

Lényegesen javult a magyar egyetemek hazai és nemzetközi presztízse, a világ legjobb ezer egyeteme közé 2019-ben öt magyar felsőoktatási intézmény is bekerült – idézte a Magyar Nemzet Palkovics László innovációs minisztert az Educatio oktatási szakkiállítás megnyitóján.

A tárcavezető kedvező változásokat is bejelentett a felvételizőknek, eszerint az 500 pontos rendszerben maximum 400 pontot kell majd elérni az állami ösztöndíjas képzésekhez.

Emellett februártól harmadával nőnek a felsőoktatási ösztöndíjak is, miután az egy főre jutó hallgatói normatíva 128 ezer forintról 166 ezer forintra nő. A diákok összesen 17 különböző ösztöndíjat vehetnek igénybe tanulmányi vagy rászorultsági alapon.

A pályaválasztást segítő rendezvényen a tájékoztatás mellett sokan interaktív programokat is kínálnak.