Háromezer iskolás kapott tanszert a nagycsaládosok jóvoltából - csalad.hu
CSALAD.HU
Ahol otthon vagy!

Háromezer iskolás kapott tanszert a nagycsaládosok jóvoltából

MTI
2019. szept. 26. 10:46
Iskolást nevelünk

Csaknem 1300 család 3300 gyermeke kapott tanszert, iskolaszert a Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) és az Auchan áruházlánc idei közös akciójában – jelentette be az egyesület elnöke csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón.

Idén kétszer annyi felajánlás gyűlt össze, mint a tavalyi első gyűjtéskor, majdnem 45 500 tanszert tudtak eljuttatni a családokhoz – közölte Kardosné Gyurkó Katalin.

Munkájukat a gyűjtés egy hónapjában 645 önkéntes is segítette, így az adakozók mellett az ő munkájukat is köszöni a szervezet – tette hozzá az elnök.

– A családok támogatása nem kiadás, hanem befektetés, a nemzet építésének legfontosabb lehetősége – fogalmazott Beneda Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának családpolitikáért felelős helyettes államtitkára.

Az iskolás gyereket nevelő családokat segítő intézkedések közül kiemelte, hogy idén egymillió gyerek kap ingyen tankönyvet, az erre fordított költségvetési támogatást pedig megduplázták az elmúlt években, és már 600 ezer gyerek ingyen vagy kedvezményesen étkezik iskolaidőben és a szünetekben, az erre szánt költségvetési támogatást ugyanis megháromszorozták 2010 óta.

Varga-Futó Ildikó, az Auchan kommunikációs és CSR igazgatója kiemelte, hogy az áruházlánc folyamatosan keresi a lehetőségeket a helyi közösségek támogatására és a társadalmi ügyek felkarolására, ezért indították el tavaly és folytatták idén kibővítve a tanszergyűjtési akciót, amely reményeik szerint jövőre sem marad el.

A NOE munkáját azzal szeretnék elismerni és támogatni, hogy egymillió forintot ajánlanak fel az egyesületnek – közölte Varga-Futó Ildikó.

(fotó: Shutterstock)