Hat tulajdonság, ami a júniusi babákra jellemző - csalad.hu
CSALAD.HU
Ahol otthon vagy!

Hat tulajdonság, ami a júniusi babákra jellemző

csalad.hu
2019. ápr. 12. 9:07
Életmód

Statisztikák bizonyítják, hogy a kora nyári babák az élet sok területén különlegesek. Összeszedtünk hat érvet, amelyek ezt támasztják alá.

1. Több esélyük van Nobel-díjat nyerni

Sokat beszélnek arról, hogy a nyári babák hátrányba kerülnek az iskolában, hiszen ők lesznek a legfiatalabbak az osztályban. Ez mégsem tartott vissza egy csomó Nobel-díjast az elismerés elnyerésétől. A legnagyobb százalékban ugyanis júniusban születtek a díjazottak.


2. Hosszú éjszakák

Valószínűleg sokat kell majd éjszakáznod miatta: a tavasszal-nyáron születettek később mennek aludni átlagosan, mint az őszi, téli születésűek. A Nobel-díjasok ötletei is éjszaka születnek. Több eséllyel lesznek éjszakai baglyok.


3. Nagyon pozitívak

A júniusban született gyermekek hajlamosabbak a túlzott pozitivitásra (nagyon helyesen). Napsütéses, vidám természetük van.


4. Gyakran ingadozó hangulat

Sajnos ugyanakkor a hangulatváltozásra is hajlamosabbak, ami azért már messze nem olyan mókás.


5. Nyugodtak

Valószínűleg nem fogják az izgalmat hajhászni. Az ősszel, télen születettekkel szemben kisebb valószínűséggel vállalnak majd kockázatot és indulnak veszélyes kalandozásokra.


6. Jó nagyra nőnek

A júniusban született gyermek valószínűleg magas lesz. A Cambridge Egyetem kutatói szerint legalábbis a nyári gyermekek magasabbak, mint a hidegebb hónapokban születettek. Nagyobb a születési súlyuk is és egészségesebb a szülés lefolyása. Ami nagy szerencse az anyukának is.