Hatezer fát ültettek diákok az országban - csalad.hu
CSALAD.HU
Ahol otthon vagy!

Hatezer fát ültettek diákok az országban

Erzsébet Ifjúsági Alap
2020. jan. 20. 16:02
Életmód

Közel 900 diák tanult az országban az erdészetek és nemzeti parkok gondozásáról az Erzsébet Ifjúsági Alap „Ültess fát!” szemléletformáló kampányában – közölte a szervezet.

A most zárult programsorozatnak köszönhetően a diákok nem csak a környezetvédelemhez és az erdőgazdálkodáshoz kapcsolódó tudással lettek gazdagabbak, de a gyakorlati munkában is segítették az erdészeteket és nemzeti parkokat.

A címadó faültetésen kívül a tanulók a helyi igényekhez igazodva többek közt szemétszedésben, cserjeirtásban vagy épp a jövendőbeli telepítésekhez elengedhetetlen makkok és tobozok begyűjtésében is részt vettek. A kampány során összesen 5889 facsemetét ültettek, a legtöbbet a Kisalföldi Erdőgazdaság területén, ahol korábban kivágott területeket telepítettek újra.

Októberben a diákok rendhagyó osztályfőnöki órán új ismereteket szerezhettek a zöld területek megőrzésének fontosságáról, a hulladékgazdálkodásról, vagy az egyre inkább teret nyerő Zero Waste, vagyis hulladékmentes életmódról, a fenntartható divatról.

Az akció uniós támogatásból megvalósuló EFOP-1.2.3-VEKOP-15-2015-00001 komplex ifjúsági fejlesztések projekt keretében jöhetett létre.

Az Erzsébet Ifjúsági Alap Nonprofit Közhasznú Kft. a fiatalok társadalmi szerepvállalásának megerősítését és a közösségi munka ösztönzését tűzte ki célul. Mindehhez a fiatalokat célzottan megszólító programok megvalósításával és közvetlen programok támogatásával, a helyi ifjúsági munka, valamint az önkéntes tevékenység komplex, módszertani fejlesztésével kíván hozzájárulni.