Ingyenes strandok Budapest környékén - csalad.hu
CSALAD.HU
Ahol otthon vagy!

Ingyenes strandok Budapest környékén

Gyerekprogramajanlo.hu
2019. aug. 9. 5:00
Életmód

Nincs úszómedencénk? Nem szeretnénk messzire utazni? A Dunakanyar környékén számos helyen fürdőzhetünk ingyen!

Budapesthez legközelebb a tömegközlekedéssel is könnyen megközelíthető szentendrei Postás strand található, ahol a partmenti sekély vízben remekül lehet pancsolni vagy akár a parton homokvárat építeni. A strandon van öltöző és zuhanyzó, WC pedig a fürdőhelytől kicsit távolabb található.

Szintén a Duna jobb partján, Szentendrétől 15 kilométerre található sokak kedvence, a dunabogdányi szabadstrand, amit a Strand utcán tudtok megközelíteni. A strandot homokos part, WC, zuhanyzó, ivócsap, öltöző, játszótér teszi tökéletessé a kisgyerekes családok számára is. A közelben két büfé kínálatából válogathattok.

A Szentendrei-sziget északi csücskében találjátok a Kisoroszi Szigetcsúcsot, ahol kempingezési lehetőség mellett egy vadregényes aprókavicsos strand is várja a felfrissülésre vágyókat. A vadregényesség ára, hogy szolgáltatások közvetlen a parton nincsenek. A Dunától kicsit távolabb van WC illetve onnan még egy pár perc sétára a kemping bejáratához közel található étkezési lehetőség.

A szigeten egy másik lehetőség ingyenes fürdőzésre a horányi szabadstrand meglátogatása a Nagyduna sétány mentén. Itt van zuhanyzó, büfé, WC és a gyerekek is kedvükre pancsolhatnak, sarazhatnak. A strand aprókavicsos, árnyékot adó fák is vannak.

A Duna bal partja is bővelkedik ingyenes dunai strandokban. Budapesthez legközelebb esik a gödi Homoksziget strand, amit alacsony vízállás esetén érdemes felkeresni. Ahogy a neve is mutatja, a part homokos, a víznek szinte semmi sodrása sincs. A sekély víz a kisgyerekes családok számára is ideális fürdőhelyet biztosít. WC-t ne keressünk, viszont sok kutyás kedvenc helye is, így ha nem szeretnénk kutyákkal fürdőzni, ne ezt a helyet válasszuk.

Verőcén a főút mellett, a Milleniumi Harangtornyok közelében találjuk meg a szabadstrandot. A strandtól nem messze játszótér található, és több büfé kínálatából is válogathatunk a közelben.

Nagymaroson a Hunyadi sétányon a Magyar és Király utcák között találjuk a strandolókat. A víz itt hamar mélyül, de fürdőzés közben a Visegrádi vár látványában gyönyörködhetünk.

A Budapesttel szomszédos Dunakeszin is találunk szabadstrandot, a Katonadomb közelében. A kavicsos parton büfé, fagyizó, játszótér, w.c. is található. Kisgyerekeseknek jó hír, hogy sok kellemes, árnyékos helyet is találunk a parton.

Ha Budapesttől délre indulunk, akkor érdemes felkeresni a ráckevei Vadkacsa szabadstrandot. WC, zuhanyzó, játszótér, strandröplabda pálya is található ezen a füves dunai strandon, a bejáratnál viszont fizetős a parkolás.

Végül, de nem utolsósorban a szigetcsépi szabadstrandra hívjuk fel figyelmet. A szép környezetben lévő part homokos, sok árnyékot nyújtó fával. A büfében isteni a hekk és még egy kis játszótér is helyet kapott itt.

(fotók: shutterstock)