Ismét Álljon meg egy novellára! pályázat - csalad.hu
CSALAD.HU
Ahol otthon vagy!

Ismét Álljon meg egy novellára! pályázat

csalad.hu
2019. ápr. 13. 22:49
Életmód

Ismét meghirdeti az Álljon meg egy novellára! pályázatot, és ismét a buszmegállókba költözteti a kortárs irodalmat a JCDecaux média-vállalat.

Legyen akár ismert és elismert író, vagy gyakorlott asztalfiók-tartalomgyártó, vagy csak a felhívás eredményeképpen kapott kedvet az íráshoz – itt bárki megmutathatja azokat a gondolatokat, érzéseket, amelyek már csak az olvasóközönségre várnak.

Az elképzelés létjogosultságát jól illusztrálja, hogy a 2017-es több, mint 2500 pályázat után tavaly már 3800 iromány érkezett be. Ezek közül a Grecsó Krisztián József Attila-díjas író elnökölte szakértő zsűri választotta ki a legjobbakat, amelyek szerzői között akadt ismert író, neurológus, marketinges és újságíró is.

"Az írók országa vagyunk. Telis-tele titkos vágyakkal, rajongással, büszkeséggel, hogy ezen a cifra, gyönyörű nyelven írhatunk. A JCDecaux Hungary tavalyi novella-pályázata példátlan siker volt, tengernyi öröm, és még több remény. Muszáj folytatni."

– fogalmazott a könyvesblognak Grecsó Krisztián.

A zsűri elé anonim módon kerülnek majd a novellák, ez biztosítja az egyenlő elbírálást. Az alkotásokat - amiknek terjedelme minimum 3600, maximum 4000 karakter - 2019. május 1-ig várja a szakmai zsűri, amelynek élén az elmúlt évekhez hasonlóan Grecsó Krisztián, József Attila-díjas író áll majd. Idén a zsűri tagjai között köszönthetjük továbbá Antal Nikolettet és Korpa Tamást, a Fiatal Írók Szövetségének társelnökeit.

A rangos zsűri által kiválasztott 20 novella Budapesten és az ország megyeszékhelyein olvasható majd idén nyáron az utasvárókban.

Aki esetleg nem találkozik a művekkel, vagy fel kell szállnia a buszra, és nem tudta elolvasni az írást, ne csüggedjen, hiszen idén is mind a 20 döntős novella megtalálható lesz a pályázat oldalán, és természetesen szavazni is lehet majd.

A zsűri által legjobbnak ítélt munka 300.000 forintos pénzdíjban részesül, a második 200.000, míg a harmadik helyezett 100.000 forintot kap.

Bővebb információ a pályázat oldalán olvasható.