Játékkal könnyen megszeretik a gyermekek a gyümölcsöket - csalad.hu
CSALAD.HU
Ahol otthon vagy!

Játékkal könnyen megszeretik a gyermekek a gyümölcsöket

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara
2019. jún. 3. 16:00
Életmód

Elindult a Friss Zöldségek és Gyümölcsök Ünnepe programsorozat, amelyen játékosan igyekeznek megszeretteteni a gyermekekkel a zöldségeket és a gyümölcsöket.

A hétvégén kezdetét vette a Friss Zöldségek és Gyümölcsök Ünnepe, amely programsorozat a játékosság és az Európai Friss Kalandok mesevilág megidézésével szeretne változtatni azon, hogy hazánkban a kisgyermekes háztartások fogyasztják a legkevesebb friss zöldséget és gyümölcsöt.

A gyermekekhez a játékosságon keresztül vezet az út, a legkisebbek számára bármi érdekes lehet, ami a nyelvükön szól hozzájuk; ez a zöldség- és gyümölcsfogyasztás esetében is igaz. A zöldségek és gyümölcsök fogyasztása a kiegyensúlyozott táplálkozás és az egészség alapja, ezért már minél fiatalabb korban szükséges belecsempészni a gyermekek életébe.

Az Európai Friss Kalandok programban a Friss Zöldségek és Gyümölcsök Ünnepe játékosan kívánja közelebb vinni a gyermekekhez a zöldségek és gyümölcsök szeretetét, a program mesevilága, Vegapolis és két hőse, Frutti és Veggi segítségével.

A Friss Zöldségek és Gyümölcsök Ünnepére kilátogatók olyan interaktív és játékos programokkal találkozhatnak a Generali Gyerek Sziget az Európai Friss Kalandok standjánál, amelyek a gyermekek érzékszerveit (látás, szaglás, tapintás, hallás) igyekeznek bevonni a zöldségek és gyümölcsök megismerésébe.