Játékosan ismerkednek a diákok a parlagfűvel - csalad.hu
CSALAD.HU
Ahol otthon vagy!

Játékosan ismerkednek a diákok a parlagfűvel

Magyar Nemzet
2019. aug. 22. 13:23
Életmód

Az új tanévben is az általános iskolák szemléletformáló ismeretterjesztését segíti a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) Parlagfű kisokos című információs füzete, amely a környezettudatosságra való nevelést támogatja játékos formában.

A kiadvány a 2-4. osztályos tanulóknak nyújt hasznos tudnivalókat hazánk legelterjedtebb allergén gyomnövényéről és a vele szembeni védekezés szempontjairól.

Kiemelten fontos, hogy a felnövekvő generáció is megismerje hazánk legelterjedtebb gyomnövényét – vélekedik a hivatal, amely első ízben 2013-ban jelentetett meg egy 8-10 éves általános iskolai tanulóknak szánt foglalkoztató füzetet a parlagfű témájában.

Idén megújult a kiadvány, jobban alkalmazkodik a mai kor igényeihez, hogy hatékonyabban szólíthassa meg a fiatalabbakat.

A Parlagfű kisokos egy rövid történetet feldolgozva mutatja be a növény fejlődését, elterjedését, az általa okozott pollenallergia tüneteit, és arra is rámutat, hogy ki, mit tehet a gyom további szaporodásának és virágzásának megakadályozása érdekében. Az általános iskolák ingyenesen kapják a szórakoztató nyomtatott kiadványt.

(fotó: Shutterstock)