Kalózokról szóló musical kicsiknek és nagyoknak - csalad.hu
CSALAD.HU
Ahol otthon vagy!

Kalózokról szóló musical kicsiknek és nagyoknak

Magyar Színház
2019. okt. 29. 12:47
Életmód

Kalózokról, titkos térképekről, elásott kincsekről filmek és könyvek sokasága szól, de aki nem ismeri Robert Louis Stevenson Kincses Szigetét, az nem is tud semmit az igazi kalózkalandokról. Most bárki megismerheti, aki megnézi a Magyar Színház legújabb musicaljét.

A XVIII. századi történetben egyre növekvő izgalomban és feszültségben egymást követik a váratlan és romantikus fordulatok. Kalózok, banditák, tengerészek, és a mindenki által áhított kincs.

Az író Stevenson a fia kedvéért kezdett bele Jim Hawkins és John Silver kalandos történetébe – ez is az oka annak, hogy ennél ifjúságibb már nem is lehetne a sztori. A betegeskedő kisfiút kalózmesékkel szórakoztatja a papája.

Elsőként a Benbow Admirális fogadó elevenedik meg, ahol a kalózok az elhunyt Flint kapitány erőszakkal megszerzett és titokban elrejtett kincse után vadásznak. A fiú is elhatározza, hogy megkeresi. Már csak az a kérdés, kié lesz a hőn áhított kincs…

Matróznak jobb lenni, vagy kalóznak? Betartani a törvényt vagy áthágni azt? Az egyik oldalon mesés kincsek várnak, kalanddal teli élet kötelezettségek nélkül, míg a másikon a töredéke sem garantált… Egyáltalán van lehetőség választani? – ezekre a kérdésekre is választ keres a látványos és izgalmas zenei világú előadás.

Korosztálytól függetlenül 1884 óta nemzedékek lelkesednek a történetért izgalommal és örömmel. Az előadás Stevenson életére is reflektál. A két idősíkon játszódó cselekmény nem csak a klasszikus történetet meséli el, hanem betekintést enged a mű keletkezésének részben tényeken alapuló, részben elképzelt részleteibe. Az előadás zenés és látványos, a legmodernebb színházi technikával, hogy minél erősebb hatást gyakoroljon a nézőkre a maradandó élmény érdekében.