Kampány indul a szülők nélkül élő gyermekekért - csalad.hu
CSALAD.HU
Ahol otthon vagy!

Kampány indul a szülők nélkül élő gyermekekért

MTI
2019. máj. 6. 16:48
Kisgyermeket nevelünk

A szülők nélkül élő gyermekek helyzetére és a nevelőszülőségre próbálja felhívni a figyelmet az SOS-Gyermekfalvak új kampánya - mondta Szlankó Viola pszichológus, az alapítvány gyermekjogi tanácsadója az M1 aktuális csatornán hétfőn.

A kampányban híres emberek gyermekei anyák napi verseket mondanak a szülők nélkül élő gyermekekért.

Az SOS-Gyermekfalvak pszichológusa hangsúlyozta: Magyarországon 23 ezer gyermek él gyermekvédelmi gondozásban, de mindössze 5500 nevelőszülő van. Szükség van a folyamatos toborzásra, erre pedig az anyák napja tökéletes alkalom - jegyezte meg.

Elmondta: az elmúlt öt-hat évben egyre több gyermeket kellett kiemelni családjából valamilyen életvezetési probléma, bántalmazás, elhanyagolás vagy a szülők szenvedélybetegsége miatt. Emiatt is fontos, hogy minél több ember figyelmét felkeltse a nevelőszülői pálya - fűzte hozzá.

Szlankó Viola kitért arra is, hogy törvény szerint egy nevelőszülő öt gyermeket nevelhet, de az SOS-Gyermekfalu Alapítvány irányelve szerint egy ember legfeljebb három-négy gyermek nevelésére alkalmas, mivel a nehéz sorsú gyermekekkel még többet kell foglalkozni, mint az átlagosakkal.