Kesztyűs kézzel #3. rész – „Azt nézem, melyik illik majd jobban a ruháimhoz” - csalad.hu
CSALAD.HU
Ahol otthon vagy!

Kesztyűs kézzel #3. rész – „Azt nézem, melyik illik majd jobban a ruháimhoz”

Galgóczy Éva
2020. márc. 19. 10:00
Otthon a család

A fiatalabbak kellő védőfelszerelésben még csak-csak kimerészkednek a lakásból a legfontosabb dolgokat elintézni, de az idős hozzátartozóinkra valóban szigorú otthonmaradás vár. Mai bejegyzésünkben vezető szerkesztőnk, Éva mesél arról, hogyan fogadták szülei az első házi rendszabályokat.

A kesztyű

Bevásároltam délután anyukámnak, aki már a veszélyeztetett korosztályban van. Vettem neki gumikesztyűt is, gondoltam, ha már lúd, legyen kövér: szép színeset, pinket és sárgát. Anyukám még csak barátkozik a gondolattal, hogy most aztán se ki, se be, ha mégis kimegy levinni a szemetet, vagy sétálni pár percet a ház melletti kis parkba, akkor pedig kesztyűben és maszkban, és ha hazaér, rögtön kézmosás-fertőtlenítés. Amikor mesélem, mit kellene csinálnia, időnként úgy néz rám, mintha a Holdról jöttem volna. Este látom, félrevonulva csak kibontja a színes gumikesztyűt, forgatja, majd felpróbálja. Észrevesz, kesernyés félmosollyal rám pillant: „Azt nézem, melyik illik majd jobban a ruháimhoz.”

A csekk

Apukám, túl a 90-en, amúgy is otthon ülő típus, számára nem jelent komoly gondot, hogy a lakásban kell maradnia és majd én intézem a kinti ügyeit. A heti egy piaci napért fáj egy kicsit a szíve, de azt mondja, ezt azért könnyedén kibírja. Telefonon jelzem neki, hogy viszem a bevásárolt holmit, de nem fogok bemenni a lakásba, hanem ő nyissa ki az ajtót, én kint maradok, és úgy tisztes távolságból beszélgetünk majd, nem érünk egymáshoz. Odaérek, látom, vette az adást. Az ajtón kívül kis szatyor vár, benne a nekem szánt dolgokkal. A meglepetés pedig akkor ér, amikor odaadja a befizetni való csekkeket – a botjára akasztott ajándéktartó papírtasakban átnyújtva.

Ezek a cikkek is érdekelhetik még a csalad.hu-n: