Kicsivel a stadionba! Családbarát sportrendezvények - csalad.hu
CSALAD.HU
Ahol otthon vagy!

Kicsivel a stadionba! Családbarát sportrendezvények

csalad.hu
2019. ápr. 27. 17:47
Életmód

A sport hatalmas közös élményekkel tud megajándékozni egy családot. Ennek egyik része természetesen a közös mozgás, ám legalább ennyire nagy élmény lehet, ha együtt mehetünk el egy közös sportrendezvényre – akár kisgyermekkel is.

Magyarországon az elmúlt években egyre nagyobb hangsúlyt kaptak a családbarát sportrendezvények. Az újonnan épült és épülő helyszíneken, stadionokban és csarnokokban is fokozott figyelmet fordítanak arra, hogy a kisgyermekesek is kényelmesen tudjanak szórakozni.

A kezdeményezésnek szép múltja van már világszerte, az Egyesült Államokban régen rájöttek, hogy minden szempontból jobb, ha a család biztonságosan, kényelmesen, és ami a legfontosabb: együtt mehet el egy-egy nagyobb rendezvényre, mérkőzésre.

A nagy amerikai sportok (mint a kosárlabda, baseball, amerikaifutball és a jégkorong) éppen arra épülnek, hogy senkiben se merüljön fel a gondolata sem annak, hogy ne lehetne családként elmenni egy ilyen eseményre.

A kényelmet szolgálják a mindenütt jelen lévő büfék, standok, mozgóárusok - legyen szó ételről, italról vagy a házigazda klub termékeiről.

Ugyanígy az Egyesült Királyságban az elmúlt évtizedekben alakították át teljesen a labdarúgó-stadionokat úgy, hogy azok teljes mértékben ki tudják szolgálni a családok szórakozását.

Mindez ma már Magyarországon is gyakorlat. A legtöbb labdarúgó-stadionban a kényelem és a biztonság már nem kérdés, miként sok helyen vannak például gyermekmegőrzők, ahol a kicsik játszhatnak, amíg a szülők meccset néznek.

Ennek egyik fontos példája volt a tavaly Magyarországon rendezett Divízió I/A jégkorong-világbajnokság, ahol a rendező magyar szövetség külön teret biztosított a kisgyermekeknek, akik szakszerű felügyelet mellett tölthették el az időt, amíg a szülők a meccseken szurkoltak a magyar csapatnak.

Mindemellett gyakorlatilag a legtöbb újonnan épült stadionban, sportcsarnokban van megfelelő helyiség a babával érkező szülőknek a kicsi ellátására, tisztába tételére.

Sok helyen van már kimondottan családos szektor, ahova kifejezetten a gyermekekkel érkezőket várják.

Ma már tehát egyáltalán nem számít ritkaságnak az, hogy teljes családok, akár egészen apró gyermekekkel menjenek nagyobb sportrendezvényre, ahol aztán a kicsik vagy játszanak egy jót, vagy együtt szurkolnak a szüleikkel.