Kilátó - élmények más nézőpontból - csalad.hu
CSALAD.HU
Ahol otthon vagy!

Kilátó - élmények más nézőpontból

Unicef
2019. ápr. 12. 17:30
Életmód

Idén tavasszal az E.ON is csatlakozott az UNICEF Magyarország Kilátó programjához, amely azért jött létre, hogy a hátrányos helyzetű, állami gondoskodásban élő gyermekek művészeti- és sportélmények segítségével lelkileg megerősödjenek, és jobban meg tudjanak küzdeni az élet kihívásaival.

Az UNICEF Magyarország Kilátó Élményprogramja 2018 őszén indult, a kislétszámú gyermekcsoportok olyan eseményeken vesznek részt, amelyek érdeklődésüknek, hátterüknek és fejlesztésüknek a legjobban megfelelnek. A színházi vagy más kulturális élmény, sportverseny vagy akár egy koncert feldolgozásában, a gyermekek önbizalmának, személyiségének fejlesztésében pszichológusok, szociális szakemberek és drámapedagógusok segítenek.

Az energiacég a budapesti Bolyai Gyermekotthoni Központtal és a II. Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Gyermekvédelmi Központ mátészalkai intézményével dolgozik együtt azért, hogy az ott élő gyermekek minél több olyan élményhez jussanak, amelyből új, építő tapasztalatokat meríthetnek, és amelyeket a későbbi életükben is hasznosíthatnak.

A budapesti csoportban 4-7 éves gyermekeknek indult zeneterápiás fejlesztés, a hangszerek, az éneklés, a csoportos játékok remek eszközök a kicsik figyelmének, együttműködési készségének javítására, és stresszoldásra is. A heti foglalkozások mellett zenés színházi élményekkel is gazdagodnak.

A mátészalkai csoportban 15-17 éves fiatalok számára szerveznek kreatív programokat, fotókiállításon, filmvetítéseken, kirándulásokon, koncerteken vesznek részt, az itt szerzett tapasztalatokat interaktív élménypedagógiai foglalkozásokon dolgozzák fel. Olyan workshopokra is ellátogatnak majd, ami számukra is elérhető szakmákat mutat be, és segíti a pályaválasztásukat.(UNICEF/csalad.hu)