Komlósi Irma: Ikerbabák - csalad.hu
CSALAD.HU
Ahol otthon vagy!

Komlósi Irma: Ikerbabák

2020. febr. 24. 16:13

Sajnos a férjem 2009.május 29-én szívinfarktusban elhunyt. Kb. rá egy hónapra megtudtam, hogy a fiaméknál a menyem 3 babát vár.

A 3-as iker babák 2009. november 6-án 26. hétre megszülettek.

Imike 890 dkg. 30 cm., Tamáska 870 dkg. 30 cm., Laura baba 780 dkg. 29 cm. 3 hónap alatt szépen cseperedtek, elérték a 2 kg-ot és elhagyhatták a kórházat. Ma már 10 évesek és teljesen egészségesek. Az egyik fiú az U13-ban focizik remekül, a másik fiú gitározik szépen, a kislány gyönyörűen rajzol, szinez és fest.

A másik történetem: A lányomnál kiderült, hogy terhes, 1 babát vár 2011. januárjában (az ultrahangon csak egyet láttak). A terhesség első 3-4 hónapjában elég sokat otthon tartózkodott a lányom nálam, hogy a vejem nyugodtan tudja Biatorbágyon átépíteni, majd kifesteni az egész házat, mire a baba megszűletik.

Márciusban egyik este a lányom nagyon begörcsölt és vérzett. Gyorsan elvittem őt a Székesfehérvári kórházba az ügyeletre. Orvosok, növérek jöttek, mente, szaladtak a lányomhoz. Félóra eltelte után egy kedves orvos kijött hozzám, kezet fogott, gratulált. Első gondolatom az volt, hogy a lányom elmesélte, hogy a bátyjának 3-as iker gyerekei vannak és ahhoz gratulál. De nem! A lányom is ikreket vár! Sajnos a görcsök azért voltak, mert a 3 babából az egyik felszívódott és csak 2 baba maradt.

A babák 2011.09.14-én megszülettek. Két kislány Vivien és Sarolta ma már 8 évesek.

Egy nagyon szomorú történet:

A lányom egyik kislányánál Sacinál 2019. februárjában rosszindulatú nyirokcsomórákot diagnosztizáltak. A orvosok a gyerekek előtt nem használják a rák illetve daganat kifejezést. Azt mondják nekik, hogy golyóik vannak. A kis Sacikám meglátogatott engem a szülinapomon február 18-án, amikor is a család pici fasírtgolyókkal lett kínálva. Rá 1 hétre derült ki a nagyon-nagyon nagy baj. Az én Sacikám hónapokig nem beszélt velem, látni sem akart, mert azt gondolta, én tettem bele a fájdalmas golyókat a fasírttal.

Túl rengeteg kemoterápián, műtéten, jelenleg tünetmentes. Bízunk a legjobbakban. Bízom abban, hogy egyszer nekem megbocsát és nem lesz velem szemben távolságtartó!