Lájkoljon okosan! Idősebbek is elkezdhetik - csalad.hu
CSALAD.HU
Ahol otthon vagy!

Lájkoljon okosan! Idősebbek is elkezdhetik

Neumann Társaság
2019. okt. 31. 14:47
Nyugdíjas nagyszülők

Ingyenesen letölthető közösségimédia-kisokost adott ki a Neumann Társaság.

A szervezet ingyenesen elérhetővé tette nemrég bevezetett új, a közösségi média tudatos használatát célzó ECDL vizsgamoduljának alapjául szolgáló ismereteket tartalmazó kisokosát. A pdf formátumban letölthető kiadvány tíz, manapság népszerű közösségi szolgáltatás működésébe enged betekintést a Facebooktól a podcastokig.

A kisokosból nem csupán a közösségi média alapfogalmait lehet megismerni, de hasznos tippeket és tanácsokat kaphatnak az érdeklődők a blogoláshoz, podcast szerkesztéshez, saját videók szerkesztéséhez is. Mivel a kiadványt kinyomtatható formátumban tette elérhetővé a Neumann Társaság, az komoly segítséget nyújthat akár az idősebb, az internet világával még csak ismerkedő felhasználóknak azzal, hogy részletesen, képernyőképekkel illusztrált módon magyarázza el az egyes funkciók működését.

A kisokos emellett a közösségi oldalak olyan árnyoldalait is ismerteti, mint az oversharing, a túl sok személyes, vagy semmitmondó információ megosztása, vagy akár az internetes trollkodás.


(Fotó: Shutterstock)