Legyünk kreatívak! 7 tipp az átváltoztatáshoz - csalad.hu
CSALAD.HU
Ahol otthon vagy!

Legyünk kreatívak! 7 tipp az átváltoztatáshoz

Békési Erika
2019. aug. 12. 13:43
Életmód

Jólesik az alkotás testnek és léleknek, pláne, ha pár órán belül elkészíthető az újdonság. Olyan ötleteket gyűjtöttünk csokorba, amelyekhez bárki hozzáfoghat, mert különleges kézügyesség és kreativitás nélkül is csodás eredmény születik.

1. Keretezzünk! Apró és nagyobb képkeretekbe tegyünk emlékeket, szépségeket, gyermek-alkotásokat! Fénykép-kollázs, régi csipketerítő, rajz anyának, kedves üzenet apától, idézet, amit minden nap jó látni – ez mind belefér a keretekbe! A következő kreatív lépés pedig az, hogy megtaláljuk a megfelelő helyet az új díszeinknek.

2. Tegyük halhatatlanná elhasználódott kedvenc pólónkat! Varrjunk belőle levendulatöltetű szívet, kispárnahuzatra rátétet vagy alvókát a gyerekeknek. Ne féljünk nekikezdeni a munkának, a legegyszerűbb öltésekkel is gyönyörű textiltárgyat kapunk!

3. Préseljünk virágot! Pár nap után a kiszáradt virágfejekből egyedi, természetes képek készülhetnek, ajándéknak vagy a saját falunkra is csodaszép alkotások a virágképek.

4. Keressünk szép formájú kartondobozokat, és mintás, kedves csomagolópapírt. A papír ráragasztásával elkészíthetjük a saját díszdobozainkat: emlékek, papír-írószer, apró konyhai eszközök kerülhetnek az új tárolókba.

5. Ajándéknak vagy a magunk örömére pepecseljünk egy kicsit a konyhában. Ha van maradék gyümölcs, készítsünk dzsemet, lekvárt, töltsük különleges üvegekbe, címkézzük szép ragasztós papírral, és fejeljük meg a tetőt apró mintás textillel. Az eredmény ínycsiklandó és takaros lesz!

6. A festés az egyik leglátványosabb és legkreatívabb tevékenység. Ragadjunk bátran ecsetet mi is, fessünk át valamit! Falrészletet, széket, polcot – elrontani nem tudjuk, csak érdekessé, különlegessé tenni az addig megszokottat.

7. A lakberendezés sokak kedvelt szórakozása. De bőven elég, ha csak kicsiben gondolkodunk, és egy polcot rendezünk át kedvünk szerint. Elsőként szánjunk időt a rajta lévő dolgok átválogatására, szelektálására, aztán jöhet a legjobb rész: a berendezés. Könyvek, kedvenc tárgyak, emlékek együtt otthonossá, egyedivé teszik a polcunkat, jó lesz ránézni! Valószínűleg kedvet kapunk a következőhöz is…


(képek: Förster Tamás, shutterstock)