Már adományozhatunk Szeretetdobozt - csalad.hu
CSALAD.HU
Ahol otthon vagy!

Már adományozhatunk Szeretetdobozt

MTI
2019. okt. 30. 6:56
Életmód

Elindította idei, Szeretetdoboz elnevezésű országos adventi gyűjtését a Magyar Református Szeretetszolgálat (MRSZ) – jelentették be a legnagyobb hazai református közösség, a tiszántúli egyházkerület központjában, Debrecenben.

– Az advent ráirányítja a figyelmet az adományozásra – jelezte a Fekete Károly, az egyházkerület püspöke. – Minden apró gesztus fontos, (...) nem kincseket várunk, természetes alapanyagokat kérünk, hogy annak is legyen ünnepe, akinek az asztala szerényebb, mint a miénk – fogalmazott a Szeretetdoboz akcióval kapcsolatban.

A 13 éve alakult Magyar Református Szeretetszolgálat Alapítvány – a Szeretetdoboz tartós élelmiszergyűjtési és a gyerekeknek játékokkal kedveskedő Nyilas Misi cipősdoboz program mellett – közfoglalkoztatási programmal, mentorprogrammal és Nyilas Misi-ösztöndíjprogrammal is folyamatosan segíti a rászorulókat – mondta Oláh István, az alapítvány kuratóriumi elnöke.

A Szeretetdoboz-gyűjtésben elsősorban gyülekezetek, intézmények, iskolák, baráti közösségek közreműködésére számítanak – tette hozzá.

A Szeretetdoboz program keretében tavaly 115 tonna élelmiszert gyűjtöttek össze és juttattak el a rászorulóknak, a Nyilas Misi cipősdoboz program keretében pedig 10 ezer gyerek kapott játékokat karácsonyra.

(fotó: Shutterstock)