Már Vas megyében is pancsolhatnak kedveceink - csalad.hu
CSALAD.HU
Ahol otthon vagy!

Már Vas megyében is pancsolhatnak kedveceink

vaol.hu
2019. aug. 8. 11:02
Életmód

Újabb kutyastrand nyílt, ezúttal az Abért-tónál.

A hétvégi hidegebb idő ellenére nagyon sokan látogattak el a partra négylábú barátaikkal, és a közösségi oldalon is több tízezer megosztást kapott az a poszt, amelyben felhívták a figyelmet: már használható a terület.

A Közösen a Kutyákkal Egyesület kapta meg a használati engedélyt a partszakaszra a lukácsházi önkormányzattól - írja a VAOL.

A kutyastrandot körbekerítették, a vízben bójasort húztak ki, és a kapu is a helyére került a hétvégén, így az állatok már biztonságosan pancsolhatnak a tóban.

A területen a következő hetekben fákat ültetnek, a kőszegi önkormányzat jóvoltából pedig padok is készülnek

A legjobb, ha már kölyökként elkezdjük vízhez szoktatni a kutyát.

Egy szombathelyi állatorvos a lapnak elmondta: a legjobb, ha már kölyökként elkezdjük vízhez szoktatni a kutyát. Próbálkozhatunk jutalomfalattal, közös strandolással vagy játékokkal is, hogy felkeltsük az érdeklődését.

Ha az állat nem élvezi a vizet, ne erőltessük. Semmiképpen ne dobjuk bele a tóba a négylábút, ezzel ugyanis nagyon sok kárt okozhatunk. Inkább szépen fokozatosan próbálkozzunk megszerettetni vele a strandot.

A legtöbb kutya gond nélkül úszik, hasonló mozgást végeznek ilyenkor, mint futás alatt. A vízben pedig ízületkímélő módon vezethetik le az energiájukat, nagyon egészséges nekik ez a kikapcsolódási forma. Vannak olyan kutyafajták, például a labrador, amelyek kifejezetten igénylik a vizes programokat.


(kép: shutterstock)