Még jelentkezhetnek a diákok a kreatív történelmi versenyre - csalad.hu
CSALAD.HU
Ahol otthon vagy!

Még jelentkezhetnek a diákok a kreatív történelmi versenyre

MTI
2019. okt. 3. 6:39
Kamasz a családban

Október 14-ig várják háromfős csapatok és felkészítő tanáraik jelentkezését az Estöri kreatív történelmi versenyre, amely idén a dualizmus korát dolgozza fel digitális eszközök segítségével – közölte az Esterházy Magyarország Alapítvány.

Hogyan látják a polgári társadalom és az iparosodás kialakulását azok a fiatalok, akik már a negyedik ipari forradalmat tapasztalják meg? Miképp képzelik el a dualizmuskori hírlapok címlapjait? Influencer vagy híradós lett volna Deák Ferenc? Milyen korlenyomat maradt volna fönn a kiegyezés korából, ha már akkoriban is lett volna internet? Ezekre a kérdésekre is keresi a választ a Estöri történelmi verseny, amely már negyedik alkalommal indul el.

A 16-17 éves diákoknak a versenyen többek között hírportál címlapokat és közösségi média oldalakat kell felépíteniük és menedzselniük. Megtanulják, mi a hírérték, elsajátíthatják a megnyerő címek és bevezetők írásának rejtelmeit. Mivel kiemelt jelentősége lesz a megfelelő szöveges- és vizuális ábrázolásnak, nem csupán a történelemkedvelőket, de azokat is várják, akik a média, a kommunikáció, az informatika, a művészettörténelem vagy a rajz iránt érdeklődnek.

A hat hónapig tartó, többfordulós verseny döntősei a kismartoni Esterházy-kastély Haydn termében mérhetik majd össze tudásukat és kreatív ötleteiket. Jelentkezni a www.estori.hu oldalon lehet – írta az alapítvány közleménye.

(fotó: Shutterstock)