Milyen sonkát vásároljunk húsvétra? - csalad.hu
CSALAD.HU
Ahol otthon vagy!

Milyen sonkát vásároljunk húsvétra?

Magyar Nemzet
2019. ápr. 12. 9:06
Életmód

"A hús bizalmi termék, ezért olyan gyártótól, forgalmazótól vegye meg az ünnepi asztalra valót, amelyben eddig nem csalódott" – tanácsolja az ünnepre készülő vásárlóknak a Hússzövetség.

Kétes eredetű terméket, olyat, amelynek a címkéjén nem tüntetik fel a gyártót, nem szabad megvásárolni, és eleve érdemes tisztában lenni azzal, hogy a húsvéti füstölt áruk kategóriájában nagyon sokféle minőségű termék található a hazai kínálatban - figyelmeztetett Éder Tamás, a szövetség társadalmi elnöke.


A kilónként pár száz forintos gyors érlelésű főtt sonka és a két-háromezer forintnál többe kerülő parasztsonka nem ugyanaz – szögezte le a szakszövetség képviselője.


Tanácsa szerint vásárláskor érdemes gondosan ellenőrizni a termék minőségmegőrzési idejét és figyelni arra, hogy kizárólag legális, a Hússzövetség tagjai által gyártott magyar termék kerüljön a kosárba.


Idén is várhatóan tízmilliárd forintos nagyságrendben költenek majd a vevők sonkára az ünnepi időszakban - mondta Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke.


Már elkezdte a szezonális, a húsvéti időszak végéig tartó élelmiszer-ellenőrzéseket a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal, amelynek során fokozott figyelmet fordítanak a húsokra és más húskészítményekre - közölte a hivatal elnöke.