Minden gyerek eljuthat színházba - csalad.hu
CSALAD.HU
Ahol otthon vagy!

Minden gyerek eljuthat színházba

Klebelsberg Központ
2019. okt. 4. 12:32
Iskolást nevelünk

Ingyenes színházi-, tánc-, és cirkuszi előadást, komolyzenei hangversenyt, illetve őshonos állatokat bemutató helyeket látogathat meg minden 1-8. évfolyamos, általános iskolai tanuló a Lázár Ervin Program keretében.

Magyarországon 300 ezer gyermek jár színházba és egyéb kulturális intézménybe a statisztikai adatok alapján. Mivel több mint 700 ezer ilyen korosztályú gyermek él hazánkban, 400 ezer gyermeknek eddig nem volt esélye eljutni ilyen kulturális intézményekbe.

A program sokkal többet rejt egy ingyenes művészeti előadásnál: azon kívül, hogy élőben is láthatnak a gyerekek olyan műveket, amelyekről eddig csak olvastak, vagy tanáraik meséltek, megismerhetik nemzeti kultúránk szellemiségét, gyökereit, megismerhetik az intézmények építészeti megoldásait, az őshonos állatfajtákat. Ezekkel az eseményekkel a gyerekek olyan kulturális élményekkel gazdagodhatnak, mely segíthet felszámolni a kulturális esélyegyenlőtlenségeket is.

A Lázár Ervin Programban meghirdetett előadásokra és rendezvényekre a KRÉTA (tudásbázis portál tanulóknak, szülőknek, pedagógusoknak, fenntartóknak, intézményvezetőknek) honlapján keresztül jelentkezhetnek majd a diákok tanáraik segítségével. A program november 15-én indul és április 30-ig tart.

(fotó: Shutterstock)