Nagy Györgyné: Horgász kaland - csalad.hu
CSALAD.HU
Ahol otthon vagy!

Nagy Györgyné: Horgász kaland

2020. febr. 19. 19:52

Legnagyobb öröm számomra az, amikor az unokáimmal lehetek. Ilyenkor vidámságtól, gyermek nevetéstől hangos a ház.

Mind az öt unokám más, de egy valami közös bennük, mindannyian alig várják, hogy jöhessenek hozzám. Sokat vannak nálam a szünidőben és hétvégén is. Az együtt töltött napok feltöltenek.

Olyan közös programokat szervezünk, amely érdekli őket, örömet szerez nekik, vagy felejthetetlen élményt nyújt.

A legnagyobb maglódi lány unokámnak, aki most ötödik osztályos, két különleges érdeklődési köre van: a képzőművészet és a horgászat. Igen! A horgászat! Sokan csodálkoznak azon, hogy egy kislányt miért érdekli úgy a horgászat? Az én családomban mindenki nagy horgász, vagy az volt, Így természetesnek tartottam, hogy én beszéljek erről az unokáimnak és fényképeket is mutassak nekik. Ez keltethette fel az érdeklődését, amikor harmadik osztályos volt.

Azóta ezzel lehet őt ösztönözni a minél jobb tanulmányi eredmény elérésére, s ezzel lehet neki a legnagyobb örömet szerezni.

Harmadikos volt, amikor a nyári szünet kezdetén elvittem haza Hajdúszoboszlóra, hogy az egyik fiú testvérem megtanítsa horgászni.

Ez a horgásztanya a Kadarcsi tónál van, amely a Hortobágyi Nemzeti Park határán terül el.

Sugárzott az arca a boldogságtól, amikor a testvéremtől kapott egy saját horgászbotot.

Megtanult minden fontos tudni valót, de a horgászbotot nem dobhatta be egyedül.

Soha nem felejtem el a csillogó tekintetét, amikor az első kis halat kifogta! Aztán a többit sorban. Kisebbeket, nagyobbakat. Én meg csak gyönyörködtem benne, hogy milyen lelkes és ügyes! Amikor kapása volt lefényképeztem, és a képekből küldtem a szüleinek, hogy ők is részesei legyenek a gyermekük boldogságának.

Első este alig lehetett a stégről bevinni aludni. Csípték a szúnyogok is, de őt ez nem érdekelte. Felkészültek az éjszakai horgászatra. Átszerelték a botjaikat harcsázásra. Olyan kapásjelzőt szereltek fel, ami hangosan csipog. Annyira elfáradt az én kis horgászom, hogy nem vette észre éjszaka a csipogást. Korán reggel szembesült vele, hogy kapása volt! Egy nagy harcsát fogott. Nagy volt az öröm! Azon a nyáron ez a két és fél kilós harcsa volt a legnagyobb fogása. Gyakran beszélt a felejthetetlen horgász élményéről.

A negyedik osztály befejezése után egy héttel már ismét kint voltunk a horgásztanyán. Ez az elmúlt nyáron, 2019-ben történt. Ez volt ám csak az igazi horgász kaland számára! Az elmúlt évben tanultakat nem felejtette el, sőt nagyon ügyesen alkalmazta. Ekkor már ő rakta fel a horogra a különböző csalikat, ő dobta be a horgászbotját, s amikor kapása volt, önállóan emelte ki a nagy halakat. Sorra fogta ki a 3-4-5kg-os pontyokat! Négy napig voltunk kint, de már a negyedik napra nagyon elfáradt.

Amikor indultunk hazafelé, azt mondta, hogy ez a négy nap volt számára az igazi horgászkaland.

Már most alig várja a nyári szünetet, hogy újból átélhesse azokat az élményeket, amelyekben eddig volt része.

Én pedig boldog vagyok, hogy örömet szerezhetek az unokámnak, és részese lehetek az ő kedvenc időtöltésének.