Neked van testvéred? - pályázat gyermekeknek - csalad.hu
CSALAD.HU
Ahol otthon vagy!

Neked van testvéred? - pályázat gyermekeknek

MTI
2019. ápr. 29. 15:01
Iskolást nevelünk

Neked van testvéred? címmel hirdet pályázatot az M2 Gyerekcsatorna 7 és 14 év közötti általános iskolás gyermekek számára. Az írásokat év végéig várják, a legjobbakat megfilmesítik – tájékoztatta a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) Sajtóirodája.

Az M2 Gyerekcsatorna Hetedhét kaland című magazinműsora a családok évéhez kapcsolódva tavaly a család fontosságát feldolgozó kisfilmeket forgatott és vetített egész évben. A műsor sikere adta az ötletet ahhoz, hogy idén a testvéri kapcsolatok témáját dolgozzák fel – mondta Szentendrei Adrienn, a pályázat ötletgazdája.

Mint mondta, arra szeretnék ösztönözni a gyermekeket a fogalmazások írásával, hogy ismerjék fel a testvéri kapcsolat fontosságát, fogalmazzák meg saját szavaikkal a legkedvesebb történeteiket. Olyan mulatságos vagy éppen megható történeteket várnak a testvéri szeretetről, amelyeknek főszereplői maguk a szerzők és testvéreik, de természetesen fiktív történettel is lehet indulni a versenyen.

A legalább egy A4-es oldalt megtöltő fogalmazásoknak nincs megkötve a műfaja, lehetnek elbeszélések vagy leírások is, de párbeszédeket is tartalmazhatnak. Maximális terjedelmi megkötés nincs - fűzte hozzá.

A legjobb írásokat az MTVA stábja megfilmesíti a Hetedhét kaland című műsor állandó szereplőivel. A nyertes pályázók családjukkal együtt részt vehetnek a forgatáson is azon túl, hogy történeteik képernyőre kerülnek.

Szentendrei Adrienn kiemelte, hogy a pályázatra egész évben várják az írásokat hetedhetkaland@mtva.hu címre, és terveik szerint 40 fogalmazást szeretnének megfilmesíteni.

Az elkészült anyagokat az M2 Gyerekcsatorna Hetedhét kaland című műsorában folyamatosan vetítik majd az év során. További információ a pályázatról a Hetedhét kaland honlapján található.