Nyágainé Zsuzsa: A trükk - csalad.hu
CSALAD.HU
Ahol otthon vagy!

Nyágainé Zsuzsa: A trükk

2020. febr. 19. 12:29

Hármas iker unokáim vannak 2 gyönyörű kislány és 1 nagyon helyes kisfiú. Mindháromnak volt és még van is kevés beszédhibája, a mai napig járnak logopédushoz, most már elmúltak 6 évesek, de még óvodába járnak mert szeptemberi születésűek. Jázminkának a mássalhangzókkal, Szofikának a magánhangzókkal nehéz megbirkózni, Rolikának pedig az r betűvel gyűlt meg a baja.

Szerintem nagyon jól állt nekik a selypítés, de hát be kell látni előbb vagy utóbb ezt ki kell hogy nőjék.

Úgy 4-5 évesek lehettek amikor odajöttek hozzám, akarták volna mondani hogy mama van egy trükköm. Hát ezt soha nem fogom elfelejteni, Jázmin mondta először, valahogy így hangzott a pici szájából : Mama van egy tüttöm, erre megszólalt Roli hogy nem tüttöm hanem tükköm. Mindezt felülírta Szofi amikor megszólalt nem tükköm hanem túkköm.

Hát én azt hittem megzabálom őket , nem tudtam abbahagyni a nevetést azóta is ha meghallom a trükköm szót nem bírom ki kacagás nélkül. Na ilyenkor szoktam elmesélni a sztorit , hogy mások is megtudják mi a derültségemnek az oka. Most már ott tartunk hogy az unokáim is viccesnek találják. Egyszerűen imádom Őket, bármi bajom van jókedvre tudnak deríteni .

Soha nem voltam jó fogalmazó de ezt a vicces történetet szeretném megosztani más családokkal is.

Unokáimnak:

Zsuzsa mama