Országos online kampány a testvéri szeretetért - csalad.hu
CSALAD.HU
Ahol otthon vagy!

Országos online kampány a testvéri szeretetért

Noe.hu
2019. máj. 31. 9:10
Kisgyermeket nevelünk

A Nagycsaládosok Országos Egyesülete május 31., a Testvérek Napja alkalmából arra kéri a csatlakozni vágyókat, hogy osszanak meg legalább egy képet a közösségi portálokon, amelyen testvérükkel, testvéreikkel szerepelnek, esetleg gyermekeiket együtt mutatják meg.

„Ha boldoggá akarsz tenni egy gyereket, gondoskodj róla, hogy legyen testvére! Ha nagyon boldoggá akarod tenni, legyen több testvére!”

Közös gyerekkor, kalandok és bajba kerülések, nevetés és sírás – a testvéreket ezer szál fűzi össze, és többé-kevésbé egész életen át elkísérik egymást. Ezt az egyedülálló köteléket ünnepeljük május 31-én. Ebből az alkalomból indít online rövidkampányt a Nagycsaládosok Országos Egyesülete.

Aki csatlakozni szeretne, nem kell mást tennie, mint #TestvérekNapja, #Szeretematestvéremet hashtaggel megosztani legalább egy olyan képet valamelyik közösségi portálon (facebook, instagram, twitter, stb.), amin testvérével, testvéreivel szerepel, esetleg gyermekeit együtt mutatja. Természetesen személyes gondolatokat is megoszthatunk, ami lehet egy mondat, vagy egy rövid történet is.

A facebookon az egyesület létrehozott egy keretet, amellyel a profilkép megváltoztatható, és amelynek felirata: I♥Tesó. Kérik, hogy ennek használatával változtassuk meg profilképünket legalább egy napig, hogy ezzel is láthatóbbá váljon a testvérek napja.

Az ünnepnapot 2014-ben a Portugál Nagycsaládos Egyesület és az Európai Nagycsaládos Szövetség kezdeményezte, azzal a céllal, hogy Európában is legyen egy, az anyák, illetve az apák napjához hasonló kiemelt ünnepük a testvéreknek is. Amerika számos államában már hosszú ideje létezik ilyen. A Testvérek Napját minden évben május 31-én ünnepeljük.