Ötven tonna élelmiszer vonult át Budapesten - csalad.hu
CSALAD.HU
Ahol otthon vagy!

Ötven tonna élelmiszer vonult át Budapesten

MTI, fotó: Máthé Zoltán/MTI
2019. okt. 16. 13:58
Életmód

Több mint ötven tonna, 20 magyar és nemzetközi cégtől érkezett, rászoruló családoknak szánt ételadományt szállított keresztül Budapest belvárosán egy teherautókonvoj szerdán az élelmezési világnap alkalmából.

A konvoj érkezése előtt az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezetével (FAO) és az Agrárminisztériummal közös sajtótájékoztatót tartottak a Hősök terén – közölte A Magyar Élelmiszerbank Egyesület.

Hansúlyozták: a FAO-val közösen tizennegyedik alkalommal szervezték meg az adománykonvojt, hogy felhívják a figyelmet az egészséges táplálkozásra és az élelmiszerpazarlás elleni küzdelemre.

A FAO adatai szerint a Földön megtermelt élelmiszer akár harmada is kárba veszhet, ezért bár a megtermelt megnnyiség elegendő lenne mindenkinek, 820 millió ember tartósan éhezik.

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal "Maradék nélkül" programja kiemelt jelentőséggel bír az élelmiszerpazarlás visszaszorításában, a projekt ugyanis informálja a vásárlókat az élelmiszer tudatos és biztonságos vásárlásáról és annak megfelelő tárolásáról, kezeléséről – olvasható a közleményben.