Papdi Szilveszterné: Az első unokám születése - csalad.hu
CSALAD.HU
Ahol otthon vagy!

Papdi Szilveszterné: Az első unokám születése

2020. febr. 19. 12:35

2009 decembere, életem legszebb Karácsonya volt! A lányom és férje egy ultrahangképpel érkezett a családi ebédre!

Mindig is fiatal nagymama szerettem volna lenni,és boldog voltam hogy érkezik az első unokám.A lányommal a kapcsolatunk mindig nagyon jó volt,mindent megbeszéltünk egymással,és a terhessége alatt is szívesen voltam a segítségére! Ha lehetőségem volt rá,elkísértem a vizsgálatokra.A terhessége 12. hetétől pedig a pocakjában nődögélő babára is különös figyelmet fordítottam! Sokat énekeltem és meséltem a találkozásaink alkalmával.Júliusra volt a kiírt időpont,és mivel a vőm külföldön dolgozott,a lányom a terhessége utolsó hónapjait hétköznap nálunk töltötte.Nem volt olyan nap hogy ne énekeltem voltam a gyermekeim kedvenc dalát a pocakban lévő unokámnak."Fürge róka lábak,surranó kis árnyak...."

A lányom mindíg mosolygott és viccesen megjegyezte:"Jajj mama,nem unod még?"

2010.július 19-én egy telefonhívásra ébredtem:"Megindult a szülés indulhatsz".Természetesen ott voltam végig a lányom mellett ,mikor betolták a műtőbe,nagyon izgultam.A félelem és az öröm érzése váltakozott bennem.Életem egyik örömtelibb pillanata volt,mikor meghallottam Dóra unokám sírását,és alig vártam hogy odahozzák megmutatni!

A szülésznő megérkezett vele,az első két fényképet az unokámról én készítettem.Az első képen rettenetesen sírt,mint ahogyan általában az újszölött csecsemők.Aztán rákezdtem az énekemre:"Fürge róka lábak,surranó kis árnyak..."-abban a pillanatban abbahagyta a sírást,és tágra nyílt szemekkel nézett rám,és szinte "beszélt hozzám ".A szülészről egy szót sem szólt,a könnyeit letörölve csak annyit mondott:"Én ilyet még nem tapasztaltam!Gratulálok Nagymama!"

Azóta eltelt 10 év,az unokámmal a kapcsolatom nagyon szoros és bensőséges!Nagyon szeretjük egymást,sok időt töltünk együtt,Rengetegszer meséltem el neki a születése történetét,és a mai napig ha nálunk alszik,csak egy kérése van lefekvés előtt! " Mama ,elénekled nekem a Vukot?"

Én pedig boldogan megteszem és remélem még sokáig énekelhetem!